Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2019 Jornada de sensibilització de la realitat trans en l'àmbit laboral

Jornada de sensibilització de la realitat trans en l'àmbit laboral

Jornada de sensibilització de la realitat trans en l'àmbit laboral

S'hi ha presentat la Diagnosi sobre la percepció de les LGTBIQ+fòbies en els àmbits de l'ocupació i la seguretat a la ciutat de Tarragona
27/11/2019

“L’ocupació i la seguretat a Tarragona des d’una perspectiva feminista interseccional: l’impacte de les LGTBI-fóbies” és el tema de la jornada que se celebra aquest dimecres a Casa Canals amb diferents conferències sobre aquesta temàtica.

A la jornada s’ha presentat la “Diagnosi sobre la percepció de les LGTBIQ+fóbies en els àmbits de l’ocupació i la seguretat a la ciutat de Tarragona”  perquè són on es plantegen més desigualtats. La consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBIQ, Carla Aguilar-Cunill, ha afirmat que “estem tractant  l’àmbit de seguretat perquè cada dia hi ha agressions a aquestes persones pel fet de ser qui són i també de l’ocupació perquè hi ha un problema molt greu en el mercat laboral per a les persones LGTBIQ i també per a les persones trans”.

La Diagnosi s’ha elaborat amb una metodologia participativa. Així, hi ha col·laborat el Servei Municipal d’Ocupació i la guàrdia urbana, que són elements fonamentals,  i també s’ha comptat amb les entitats que treballen en aquest àmbits les quals han donat la seva visió de la societat. A partir de tot plegat, ha assenyalar la consellera “podem conèixer  la realitat  i dissenyar polítiques públiques que responguin a les necessitats que la ciutadania ens trasllada”.

La Diagnosi ha estat elaborada per Sam Fernández i Elisa Alegre.

La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que la regidoria vol incorporar totes les qüestions de LGTBIQ amb  la voluntat de treballar perquè la nostra ciutat sigui feminista, igualitària i un espai de llibertat.

A la jornada també hi ha participat la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata Solsona.

Segells de reconeixement d’administració oberta