Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2020 El Punt Lila i Arc Iris oferirà un servei d'informació i conscienciació en establiments comercials

El Punt Lila i Arc Iris oferirà un servei d'informació i conscienciació en establiments comercials

El Punt Lila i Arc Iris oferirà un servei d'informació i conscienciació en establiments comercials

També impartirà formacions sobre assetjament sexual a entitats i associacions de la ciutat
22/10/2020

Donada la situació actual generada per la COVID-19, el Punt Lila i Arc Iris s’ha vist obligat a replantejar el seu servei adaptant-lo a les mesures de seguretat establertes. Per aquest motiu, la Conselleria de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament de Tarragona engega una campanya d’informació, sensibilització i conscienciació al voltant de les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques adreçada a la ciutadania en general a través de diversos escenaris comunitaris on el ciutadà es mou diàriament, com ara farmàcies, mercats, comerços i espais d’oci.   

D’aquesta manera i per tal de treballar aquestes situacions de forma continuada a la ciutat, tots aquells espais que s’hi vulguin adherir a la campanya, esdevindran Punts Liles i Arc Iris quotidians amb dues funcions bàsiques a nivell social: per una banda, facilitar la informació bàsica per tal de prevenir i sensibilitzar la ciutadania sobre els protocols d’actuació davant els casos d’assetjament, abús i agressió sexual; i per altra banda, detectar possibles casos i coordinar-se amb els dispositius de seguretat necessaris. 

La consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Carla Aguilar-Cunill, ha destacat que “d’aquesta manera establim uns punts de referència estables per la ciutadania, en la lluita contra les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques”. 

Els punts que s’hi adhereixin a la campanya seran identificats a partir d’un cartell distintiu a la porta de cada establiment.   

Per altra banda, l’Ajuntament de Tarragona ofereix formacions sobre informacions bàsiques i documentació d’assetjament sexual a totes les associacions, entitats, centres educatius i esportius que ho demanin. Les sessions formatives seran en línia. 

Segells de reconeixement d'administració oberta