Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2020 Tots els grups polítics llegeixen un manifest conjunt contra les LGTBIfòbies

Tots els grups polítics llegeixen un manifest conjunt contra les LGTBIfòbies

Tots els grups polítics llegeixen un manifest conjunt contra les LGTBIfòbies

L'acte s'ha fet virtualment i s'ha emès als canals socials de l'Ajuntament
Tots els grups polítics llegeixen un manifest conjunt contra les LGTBIfòbies Acte commemoratiu del 17 de maig de 2020, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.
17/05/2020

MANIFEST 17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA LES LGBTIFÒBIES

Avui diumenge, 17 de maig, és el Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere, en record d’un altre 17 de maig, el de l’any 1990, ara fa trenta anys, quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties.

Aquest fet va donar per finalitzada una injustícia que venia de feia dècades i que classificava com a malaltes les persones que se sentien atretes per altres persones del mateix sexe. Per això, des de l’Ajuntament de Tarragona, volem donar veu al col·lectiu i les seves reivindicacions.

Com cada any, el col·lectiu LGBTI reivindica la necessitat d’anar cap a una societat plural, diversa on la identitat de gènere i la sexualitat no siguin un eix de desigualtat, discriminació o prejudici cap a les persones. Ens trobem encara amb reptes per tal de superar les desigualtats i les violències estructurals, simbòliques i quotidianes basades en la polarització.

Per aconseguir una societat plenament igualitària, diem PROU al bullying LGBTIfòbic; diem PROU a les agressions verbals i físiques degudes a l’orientació sexual i a la identitat de gènere; diem PROU a la plumofòbia; diem PROU a l’homfòbia i a la transfòbia.

Apostem perquè totes les escoles impulsin i desenvolupin programes educatius per tal que l’alumnat entengui com un valor el respecte a la diversitat, amb l’objecte de prevenir l’homofòbia i la transfòbia del futur.

Ens comprometem a dissenyar i a executar polítiques de gènere que siguin inclusives i estiguin basades en la igualtat d’oportunitats i de drets. Sumem forces per seguir avançant en aspectes legislatius i socials impulsats pel moviment LGBTI.

Siguem proactius en la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia, una lluita que cal dur a tots els àmbits polítics i socials.

La lluita contra l’homofòbia i la transfòbia no ha de ser patrimoni del col·lectiu LGBTI, sinó de la societat en conjunt. Sols així aconseguirem un món més lliure i igualitari.

Segells de reconeixement d’administració oberta