Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2021 Lectura del Manifest amb motiu del dia Mundial contra les LGBTIQ+ Fòbies

Lectura del Manifest amb motiu del dia Mundial contra les LGBTIQ+ Fòbies

Lectura del Manifest amb motiu del dia Mundial contra les LGBTIQ+ Fòbies

Amb motiu del Dia Mundial Contra les LGBTIQ+ fòbies, avui dilluns 17 de maig, s'ha procedit a la lectura del Manifest a la porta de l'Ajuntament, per part d'una de les tècniques responsable del Punt Lila i Arc Iris, Carmen Gómez
Lectura del Manifest amb motiu del dia Mundial contra les LGBTIQ+ Fòbies Fotografia: Lectura del Manifest Dia Mundial Contra les LGBTIQ+ fòbies
17/05/2021

Amb motiu del Dia Mundial Contra les LGBTIQ+ fòbies, avui dilluns 17 de maig, s'ha procedit a la lectura del Manifest a la porta de l'Ajuntament, per part d'una de les tècniques responsable del Punt Lila i Arc Iris, Carmen Gómez; acompanyada de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera Carla Aguilar-Cunill i d'altres regidors de l'Ajuntament de Tarragona. Així mateix s'ha penjat la bandera; s'ha instal·lat la furgoneta i un estand sobre el Servei d’Atenció Integral de Tarragona (SAI) i a la nit, també s'il·luminarà la façana. 

Així mateix, fins al dijous 20 de maig es pot visitar l'exposició Famílies Trans*, construccions identitàries, de Mar C. Llop, al vestíbul de l'antiga universitat de lletres a la Plaça Imperial Tàrraco. La pròpia autora serà el dimecres 19 a les 18h per explicar el projecte que la va portar a fer la mostra.  

 

Manifest Xarxa SAI

Declaració contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia

Amb motiu del dia internacional contra l'homofòbia, 17 de maig.

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s'adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El passat mes de desembre, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la llei 19/20 d’Igualtat de tracte i no discriminació, que de manera específica ratifica i dona prevalença a tots els drets reconeguts per la llei 11/2014 i a més, mitjançant el desplegament del seu reglament sancionador antidiscriminatori, garanteix un instrument específic de reparació de les víctimes i sanció de les persones o institucions infractores.

El conjunt de les institucions catalanes vol expressar la seva voluntat d'assegurar el compliment d'aquestes lleis i el seu desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental les persones dels col·lectius i llurs entorns.

Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort. És per això que també reivindiquem la protecció i el refugi de les persones LGBTI. També, en uns moments en els que la LGBTIfòbia.

Amb motiu d'aquesta jornada, doncs, condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual. Molt especialment en uns moments en els que els discursos LGBTIfòbics malauradament tornen a aparèixer. Per segon any i a causa de la situació causada per la pandèmia de la COVID19, reivindiquem de manera molt especial la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI. I ens comprometem a una especial atenció i seguiment de totes les situacions de vulnerabilitat per a que cap persona del col·lectiu LGBTI no en surti discriminada. 

Segells de reconeixement d'administració oberta