Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2022 El Quiosquet es reforça amb una programació estable durant tot l'any

El Quiosquet es reforça amb una programació estable durant tot l'any

El Quiosquet es reforça amb una programació estable durant tot l'any

Aquest dimecres comencen les activitats d’estiu a l’espai de dinamització, prevenció i oci de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament
06/07/2022

A punt de complir un any de vida, l’espai de dinamització, prevenció i oci de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona ubicat a la Rambla Nova i conegut com el Quiosquet es reforça estrenant una programació estable durant tot l’any. Aquest dijous comencen les activitats del cicle d’estiu, que s’allargarà fins al setembre i que inclou tallers, lectures, la gravació d’un podcast, presentació de projectes, etc.

En paraules la consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Cinta Pastó, “Després de gairebé un any de rodatge, el Quiosquet comença una nova fase que aprofundeix en l’objectiu fundacional, que és esdevenir un espai de referència en la sensibilització i la prevenció, especialment entre la població més jove”.

La programació de l’estiu comença aquest mateix dimecres 6 de juliol amb un taller de feminisme per a joves, que s’estendrà de les 16.30 h a les 19.30 h, és a dir, tot l’horari d’obertura del Quiosquet. L’horari de l’espai durant l’estiu és els dilluns, dimecres, divendres de 16.30 a 19.30 h i els dissabtes de 10 a 13 h. Paral·lelament a la programació, el Quiosquet continuarà sent el Punt Lila i Arc Iris fix i un espai de comunicació i interrelació per explicar les campanyes i iniciatives de l’Ajuntament en matèria feminismes, LTBIQ+, oci i prevenció a la població.

Pel que fa a la programació, setmanalment hi haurà una sessió de recomanacions de contes igualitaris i tallers a peu de carrer sobre feminisme, prevenció de la violència, interseccionalitat (al voltant de problemàtiques com el racisme o el capacitisme) i sobre el col·lectiu LGTBIQ+. Mensualment el Quiosquet esdevindrà un espai d’entitats i emetrà un podcast en directe a càrrec de l’equip de Catorze Eixos. Bimensualment, en mesos alterns, hi haurà una lectura poètica i una exposició d’art i sensibilització. Semestralment, per acabar, l’espai servirà de plataforma per presentar projectes socioculturals.

Finalment, el Quiosquet també acollirà accions puntuals, que van des de la celebració de dies internacionals a ser escenari de concerts o festivals. Durant l’estiu, en aquest últim àmbit hi haurà un vermut electrònic el dissabte 13 d’agost a les cap al migdia (12 h) amb motiu de les festes de Sant Magí i un altre el 17 de setembre a la mateixa hora coincidint amb les festes de Santa Tecla.

Consulteu el detall de les activitats previstes al Quiosquet (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta