Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2022 Tarragona celebra el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones amb xerrades i tallers

Tarragona celebra el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones amb xerrades i tallers

Tarragona celebra el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones amb xerrades i tallers

La Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ organitza un programa divulgatiu amb diferents activitats per als dies 27 i 31 de maig i 1 de juny
19/05/2022

Un any més, la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona programa diferents activitats al voltant del dissabte 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, una diada que se celebra des del 1987 per reafirmar el dret de les dones a la salut, difondre les seves necessitats i demandes i reclamar una resposta a les administracions. 

La programació d’enguany a Tarragona començarà amb una introducció a les tècniques d’autocoaching personal el divendres 27 de maig. La sessió, que se celebrarà a l’Espai Jove Kesse de 10 a 12 h, anirà a càrrec de la psicòloga del SIAD i experta en coaching i mindfulness, Judith Asensio. De 16 a 18 h, a l’antiga Facultat de Lletres de la plaça Imperial Tàrraco, la mateixa psicòloga, farà una sessió introductòria al mindfulness per tal d’incorporar les pràctiques formals d’atenció plena a la rutina diària. 

Dimarts 31 de maig, la llevadora de l’ASSIR de Tarragona, Gemma March, oferirà una xerrada en línia sobre sexualitat femenina de 16.30 a 18.30 h. I dimecres 1 de juny, de 16 a 18 h a l’Espai Jove Kesse, la jurista del SIAD, Celia Ruiz, farà una xerrada presencial sobre quines diferències en la medicina perjudiquen les dones i com reclamar la vulneració del seu dret a la salut. 

Amb tot, la conselleria ha publicat les píndoles dels punts de llibre de les dones homenatjades aquest any, María José Figueras, Rosa Mallol i les germanes Encarnación i Raquel Quílez. D'aquesta manera es clou la programació d’activitats en el marc del 8 de març. 

Totes les activitats són gratuïtes. Per a les activitats presencials cal inscriure's prèviament al mail siad@tarragona.cat o al telèfon del SIAD (977 29 62 79), mentre que a la conferència en línia del dia 31 s'hi pot accedir directament sense inscripció prèvia mitjançant el codi QR que surt al cartell.

La programació de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ al voltant de la diada 28 de maig compta amb col·laboració del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, l’Institut Català de les Dones, l’Oficina Jove del Tarragonès i la Direcció d’Atenció Primària del Camp de Tarragona de l’Institut Català de la Salut.  

Segells de reconeixement d'administració oberta