Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2023 El Tetafest es consolida amb més de 5.000 assistents

El Tetafest es consolida amb més de 5.000 assistents

El Tetafest es consolida amb més de 5.000 assistents

La segona edició del Tetafest, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, s'ha tancat amb un èxit rotund de públic
El Tetafest es consolida amb més de 5.000 assistents Foto: Inside
04/06/2023

La segona edició del Tetafest, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, s'ha tancat amb un èxit rotund de públic i avança en el seu camí per consolidar-se com una cita permanent del calendari cultural de la ciutat. L'organització calcula que més de 5.000 persones han passat pel recinte del Camp de Mart divendres a la tarda i tota la jornada de dissabte. Només la cita estel·lar del festival Teta, el macroconcert de divendres amb la Mala Rodríguez, Mabel Flores i Samantha Hudson va congregar més de 1.500 persones, fet que el converteix en un dels esdeveniments de pagament més multitudinaris de 2023 a Tarragona. 


La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha volgut destacar que "la magnífica resposta del públic ha demostrat que aquest era un festival necessari a Tarragona i que, de seguir aquesta evolució, es convertirà en una cita ineludible en el calendari d'esdeveniments culturals a Catalunya". "Vam apostar per un festival familiar i inclusiu que servís per visibilitzar i normalitzar la cultura i l'activitat al voltant dels drets feministes i LGTBIQ+ i el temps i el públic ens donen la raó" ha conclòs Pastó en la seva valoració.


A més del concert de divendres, dissabte a la nit es van tornar a congregar més d'un miler de persones a l'Auditori del Camp de Mart per a les actuacions de Maatkara i Miss Raisa. Durant tota la tarda de dissabte també es van aplegar centenars de persones per assistir als monòlegs (Dianela Padrón i Maga Paiva), mentre que la paella solidària preparada pel xef Pep Moreno, de Deliranto Salou (una Estrella Michelin) va aconseguir repartir més de 200 racions. Per la seva banda, les speakers Sílvia Petit i Elsa Ruiz es van guanyar el públic amb l'humor i la simpatia amb què van conduir el festival.


Pel que fa a la Fira d'Entitats de dissabte al matí, la vintena de col·lectius que hi han participat s'han mostrat exultants per l'interès que han despertat entre el públic i la tasca divulgativa que han pogut fer. De la mateixa manera, els propietaris dels foodtruks que han prestat el servei de menjars han confirmat que han treballat “excepcionalment bé” durant aquest Tetafest 2023. La recaptació del Tetafest està destinada a l'associació Heroïnes Anònimes, entitat que treballa per ajudar les víctimes de violències masclistes al Camp de Tarragoona.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta