Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2023 Mala Rodríguez encapçala la segona edició del festival Teta de Tarragona

Mala Rodríguez encapçala la segona edició del festival Teta de Tarragona

Mala Rodríguez encapçala la segona edició del festival Teta de Tarragona

El Camp de Mart acollirà els dies 2 i 3 de juny el festival feminista i LGBTIQ+, en què també destaquen noms com Samantha Hudson
Mala Rodríguez encapçala la segona edició del festival Teta de Tarragona Foto: Tjerk van der Meulen.
27/04/2023

Amb la Mala Rodríguez com a cap de cartell del triple concert que comparteix amb les artistes Mabel Flores i Samantha Hudson, el proper divendres 2 de juny s'obre la segona edició del Teta, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, que durant la tarda del mateix divendres 2 i tot el dissabte dia 3 oferirà més d'una quinzena d'activitats al Camp de Mart: monòlegs, espectacles de màgia, concerts, tallers, jocs i un arròs solidari formen part de dos dies intensos que s'han presentat aquest matí al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona.

Com en la primera edició, el festival Teta vol visibilitzar de la forma més plural les diferents maneres de viure el feminisme, sota les banderes del respecte, la tolerància i la solidaritat. La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha destacat al respecte que “el Teta vol convertir Tarragona en referència i punt de trobada inclusiu del món feminista i LGTBIQ+”.

“Totes les artistes dones tenim molt a aportar per gènere i identitat, i esperem connectar amb el públic amb les nostres històries i experiències en un ambient festiu… Felicito el Teta per obrir aquest espai a les creadores des d'una visió de responsabilitat social”, ha reflexionat Mabel Flores, que ha participat per videoconferència a la presentació.

Les monologuistes Pepi Labrador, Maga Paiva o Daniela Padrón, juntament amb artistes emergents com el jove grup de Tarragona Maatkara, la cantant i violinista Laia Masdeu, o la rapera Miss Raisa completen el cartell. “Maatkara és el nom d'una faraona la petjada de la qual es va esborrar de la Història; representem les veus anònimes de dones que són silenciades… Per a nosaltres és una gran oportunitat formar part d'una cosa tan gran que donarà llum a la nostra música, i és un honor compartir escenari amb gent com la Mala Rodríguez”, ha explicat Nerea, baixista integrant del quartet de Tarragona.

Les entrades per al triple concert de divendres es venen en un tiquet únic de 15 euros que es posa a la venda el 5 de maig a les 11 del matí. Tota la recaptació de les barres i de l'arròs solidari a càrrec del xef Pep Moreno (Deliranto Salou, una Estrella Michelin) anirà destinada al voluntariat de l'associació Heroïnes Anònimes, que se centra en l'atenció a dones que pateixen violència.

Com a novetat d’aquest 2023, tot el matí de dissabte es dedica a la xarxa d'associacions feministes i entitats socials, perquè puguin interactuar amb el públic i divulgar els seus missatges i la seva feina. “Han confirmat assistència 17 col·lectius que mostraran què fan i per què lluiten”, ha explicat Montse García, responsable de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona. Com el 2022, el Teta potencia l'ambient familiar i posa un servei de canguratge a disposició del públic “perquè els pares puguin gaudir mentre els més petits també s'ho passen teta”, ha emfatitzat Cinta Pastó.

Consulteu la programació completa del Festival TETA a tetafest.com.

Segells de reconeixement d'administració oberta