Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2013 a 2016 L'Ajuntament se suma als actes del "Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista"

L'Ajuntament se suma als actes del "Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista"

L'Ajuntament se suma als actes del "Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista"

La Plaça de la Font acollirà dilluns 25 de novembre a les 12h la lectura del Manifest Institucional.
22/11/2013

 

Dilluns 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Amb aquest motiu l’Ajuntament ha organitzat diversos actes per commemorar i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica. L’acte principal se celebrarà el mateix dilluns, a les 12 del migdia a la Plaça de la Font, on es realitzarà una concentració ciutadana i lectura del manifest institucional en rebuig a la violència masclista. A la tarda, a les 7 h, hi haurà una taula rodona moderada pel tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, que debatrà sobre la invisibilització de la violència masclista en temps de crisi i que comptarà amb la participació de tècnics de diferents serveis públics i empreses que treballen en l’àmbit de l’atenció a les víctimes de violència.

Aquest any com a novetat, se sumen a la celebració les escoles de la ciutat en el marc del projecte "El tren de la Coeducació" que impulsa el Pla de Polítiques d’Igualtat. Les escoles han organitzat diversos actes simbòlics en contra de la violència que realitzaran al llarg del dia.

El Tren de la Coeducació és una iniciativa que es va posar en marxar el curs 2009-2010 que té com a objectiu treballar en l’àmbit escolar els valors igualitaris i abordar la resolució de conflictes, la interculturalitat i la cooperació. Des dels seus inicis han participat aproximadament uns 1.500 nens i nenes de la ciutat. Durant aquest curs es treballa en els tallers dels centres de primària el desenvolupament de les capacitats per entendre situacions més desafavorides i vulnerables i promoure una convivència igualitària. En els centres de secundària els tallers van orientats a desmuntar estereotips socials i, en especial, els que es donen en funció del gènere per tal d’evitar possibles actituds discriminatòries.

En aquest enllaç podeu consultar el programa d'actes.

Segells de reconeixement d’administració oberta