Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2018 L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix a la convocatòria de vaga sota el lema 'Parem juntes la meitat del món'

L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix a la convocatòria de vaga sota el lema 'Parem juntes la meitat del món'

L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix a la convocatòria de vaga sota el lema 'Parem juntes la meitat del món'

El 8 de març se celebra el Dia de la Dona amb actes reivindicatius, xerrades i activitats
L'Ajuntament de Tarragona s'adhereix a la convocatòria de vaga sota el lema 'Parem juntes la meitat del món' Dia de la Dona 2018
06/03/2018

El Dia Internacional de les Dones, o Dia de la Dona Treballadora, se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

La Comissió 8M per al 8 de març ha convocat una vaga laboral feminista. Es tracta d'una mobilització internacional i es podrà secundar en quatre àrees: laboral, de cures, de consum i estudiantil. Discriminació salarial, precarietat laboral, violència masclista i sobrecàrrega de les tasques de cura són, entre d'altres, les qüestions que el moviment feminista vol evidenciar per aquest 8 de març de 2018.

L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant acord plenari de data 26 de febrer, s'ha adherit a aquesta convocatòria. Els sindicats també donen suport a la vaga. CGT convoca una vaga de 24 hores, mentre que UGT i CCOO conviden a parar 2 hores, amb concentracions davant dels ajuntaments i manifestacions a la tarda.

A més de la vaga feminista, a Tarragona s'organitzen una sèrie d'actes reivindicatius al voltant del 8 de març. 

  • El dimecres dia 7, a les 12 h, tindrà lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament l'entrega de Premis del Concurs Relats de Dones, amb la lectura dels relats i còmics guanyadors.
  • El dissabte dia 10, a les 10 h, tindrà lloc una Jornada de reflexió castellera: 'Els castells des d'una perspectiva de gènere', a la sala d'actes de l'Antiga Audiència de Tarragona; i a les 12, al Convent de les Oblates, tindrà lloc un acte en memòria de les dones que van morir per les condicions carceràries a què van ser sotmeses en el convent-presó de les Oblates i a Elisa Cardona Ollè, única dona afusellada a Tarragona.
  • Dimecres dia 14, a les 18 h, tindrà lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament l'entrega dels punts de llibre 'Tarragonines' a Mar Lechuga, Marta Balanyà i Tecla Martorell. A les 19 h, a Espai Jove Kesse, tindrà lloc la xerrada 'Dones defensores dels drets humans. Veus de resistència a Llatinoamèrica', organitzada pel Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona en col·laboració amb Entrepobles i la Generalitat de Catalunya.


Podeu consultar tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

Per altra banda, del 5 al 9 de març el SIAD de l'Ajuntament de Tarragona en col·laboració amb Centres Cívics, organitza una sèrie d'activitats als centres civics municipals: Tai Txí, puntes de coixí, flamenc, defensa personal, costura, ball, pilates, etc. Fridas Colectivo Feminista també organitza diverses xerrades a l'Espai Jove Kesse i un curs d'empoderament els dies 24 i 25 de març al local Bandera Negra.

Podeu consultar tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta