Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2020 Tarragona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

Tarragona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

Tarragona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

Un concert en línia i una adaptació en rap del manifest seran algunes de les novetats
23/11/2020

La Conselleria de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament de Tarragona organitza diferents activitats de sensibilització en matèria d'igualtat i prevenció per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista, que se celebra el 25 de novembre. 

La programació d’aquest any està adaptada a les circumstàncies i limitacions que l’alarma sanitària ha generat, per això moltes de les activitats es realitzaran de manera telemàtica. 

Tal com ha explicat la consellera de Feminismes i LGTBQ+, Carla Aguilar-Cunill, “estem vivint moments difícils per la crisi sanitària, però és fonamental que continuem prioritzant com a societat la lluita per acabar amb aquesta xacra social, que en el que portem d'any ha posat fi a la vida de 38 dones”. I en aqueix sentit Aguilar-Cunill ha defensat que “aquesta lluita és de tots i totes i hem de deixar clar el missatge que les dones víctimes de violència no estan soles i que compten amb el suport tant de les administracions públiques com del conjunt de la societat”. 

Les activitats del proper 25 de novembre s'iniciaran amb la lectura del manifest institucional i unitari en commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències envers les Dones. La lectura es farà a la porta de l’Ajuntament i anirà a càrrec de representants dels diferents grups municipals. L’acte es difondrà en línia i a través de Tac 12 i Tarragona Ràdio.  

A banda de la lectura institucional del manifest, aquest 25 de novembre des de la Conselleria de Feminismes i  LGTBQ+ de l’Ajuntament es vol visualitzar les dones artistes del territori i de Catalunya amb dues activitats organitzades conjuntament amb Dona Cançó, associació que impulsa l'apoderament de les dones artistes amb l’objectiu de promocionar la seva creació i d’incidir en la transformació social.  

En aquest sentit, les artistes plàstiques Gabriela Bassi i Alba Domingo, acompanyades de la veu de la cantant de rap Olza Olzeta, faran la seva pròpia versió del manifest a partir d’un vídeo-acció que es podrà seguir a través del YouTube municipal. També, al matí, les cantants Noelia Molino, Señorita Julia y sus Exs i Noémie Delavennat oferirant un concert commemoratiu especial i que es podrà seguir també a través del canal municipal de YouTube

Altres activitats commemoratives 

Les activitats entorn el Dia contra la Violència envers les Dones van començar el passat 29 d’octubre, a les 18 h, amb la participació de l’Ajuntament en el programa Amb veu de dona, segona edició, de la Ser Tarragona - Ràdio Reus.  

El Pati Jaume I acull també aquesta setmana l’exposició "Mujeres en lucha", d'Amnistía Internacional, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Nova Ciutadania. Aquesta exposició és un recorregut per la lluita contagiosa de dones que des de diferents racons del món reivindiquen tenir una vida lliure, sense discriminació ni violència. Dones que unides en un mateix crit aconsegueixen, imparables, avançar cap a la igualtat.  

El Festival REC també fa enguany el seu homenatge a les dones i a la lluita contra la violència masclista amb tota una programació especial. En  col·laboració amb el SIAD, el Festival emetrà en línia la pel·lícula La innocència, així com altres títols que podeu consultar al cartell adjunt i a  la web del propi festival REC. 

Per últim, recordar que el nou recurs del Punt Lila i Arc Iris per prevenir les agressions sexuals, recorre la ciutat del 19 fins al 27 d’aquest mes, facilitant informació sobre les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques a les farmàcies, comerços, centres escolars i espais comunitaris de la ciutat.  El nou Punt Lila i Arc Iris treballa de manera coordinada amb els dispositius de seguretat de la Guàrdia Urbana i la resta que hi intervenen. 

Per a més informació, consulteu el detall de les activitats previstes (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta