Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona organitza les jornades "Tarragona feminista: en construcció" en el marc dels actes del 25N

L'Ajuntament de Tarragona organitza les jornades "Tarragona feminista: en construcció" en el marc dels actes del 25N

L'Ajuntament de Tarragona organitza les jornades "Tarragona feminista: en construcció" en el marc dels actes del 25N

Ponències, tallers i la presentació de diferents serveis i projectes de la Conselleria d’Igualtat centraran l’esdeveniment el 23 i 24 de novembre al Palau de Congressos
11/11/2021

Tarragona es prepara per viure la setmana de conscienciació pel Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència envers les Dones amb la programació de tot un seguit d’activitats. Dins d’aquesta programació especial, les jornades “Tarragona feminista: en construcció” seran un dels plats forts, els propers dies 23 i 24 de novembre, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Amb aquestes jornades, segons explica la consellera de Feminismes i LGBTIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, “es vol posar de manifest la necessitat de parlar de feminismes en un moment en què sembla que estem sortint de la pandèmia”. “Organitzacions feministes i Nacions Unides reclamen aplicar polítiques feministes per sortir de la crisi, que impacta de forma múltiple en les dones; les dones han estat i són el pilar i el motor de la recuperació —afegeix la regidora—, perquè han estat i són sostenidores claus de la nostra societat”.

“Durant el temps de pandèmia, totes les mirades es van enfocar cap a les conseqüències de la malaltia, mentre que la violència contra les dones continuava i augmentava per la situació de confinament. A més, la situació va empitjorar quan es va poder reprendre la rutina, amb un allau d’assassinats masclistes. Per això té més sentit que mai, donar difusió a la tasca que es realitza des dels serveis municipals” conclou la consellera de Feminismes del consistori tarragoní per explicar l’esdeveniment.

Les jornades, organitzades per l’Ajuntament de Tarragona i la consultora GENERA INNOVACIÓ i finançades a càrrec dels crèdits rebuts del Ministeri d’Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat contra la Violència de Gènere, començaran el dia 23 (9.30 h) amb la inauguració a càrrec d’Eva Ferran, coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, i de la pròpia consellera Cinta Pastó.

Durant el matí d’aquest primer dia, es presentaran diferents serveis municipals en l’àmbit de la igualtat de gènere a càrrec del personal responsable, com són el Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de Tarragona (SAI) i Pla Local LGTBIQ+ (àmbit seguretat i ocupació), el Servei d’Atenció a Homes (SAH) i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). El matí acabarà amb la presentació de les dades preliminars de la diagnosi del Pla Local de Feminismes de Tarragona. La tarda del dia 23 oferirà la taula rodona “Tendències feministes del segle XXI” i una sèrie de tallers participatius per a l’elaboració del Pla Local de Feminismes.

La segona jornada, corresponent al dia 24, estarà dedicada primer a la presentació de tres projectes municipals en l’àmbit de la igualtat de gènere: el Tren de la Coeducació, la Guia jurídica contra les violències sexuals i els equipaments Punt Lila i Arc Iris i El Quiosquet. Seguidament tindran lloc dues ponències: “Temps amb perspectiva de gènere”, a càrrec d’Ariadna Güell, co-coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society; i “Empoderament de dones”, a càrrec de la presidenta del Parlament de Catalunya (2015-2018), Carme Forcadell. La jornada es completarà amb l’acte de lliurament dels punts de llibre “Dones tarragonines”, que no es va poder realitzar de manera presencial (sí en format audiovisual disponible al web municipal) el passat 8 de març per la pandèmia. Finalment l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, clourà les jornades a les 14 h.

L’assistència a les jornades “Tarragona feminista: en construcció” és gratuïta, amb inscripció prèvia ja oberta, que es pot realitzar emplenant el full d’inscripció que es troba al programa de mà de les jornades i enviant-lo abans del 20 de novembre al correu electrònic blopez@generainnovacio.com o lliurant-lo de manera presencial al Departament de Feminismes de l’Ajuntament de Tarragona (plaça de la Font, 1).

Consulteu el programa complet de les jornades (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta