Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2021 L'Ajuntament se suma a una xarxa ciutadana de suport a dones víctimes de la violència de gènere

L'Ajuntament se suma a una xarxa ciutadana de suport a dones víctimes de la violència de gènere

L'Ajuntament se suma a una xarxa ciutadana de suport a dones víctimes de la violència de gènere

La Conselleria de Feminismes signa un conveni amb la cooperativa Combinats per col·laborar amb el projecte ‘Veïnes x Veïnes’
L'Ajuntament se suma a una xarxa ciutadana de suport a dones víctimes de la violència de gènere La consellera de Feminismes, Cinta Pastó (dreta), i la representant de Combinats i coordinadora del projecte, Laura Recasens.
14/12/2021

L’Ajuntament de Tarragona se suma al projecte Veïnes x Veïnes, una xarxa ciutadana per donar suport a dones víctimes de violència de gènere, a través de la signatura d’un conveni de col·laboració amb la cooperativa Combinats, entitat impulsora del projecte amb el suport d'Hèlia Dones. La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, i el president de Combinats, Jordi Collado, són els signants de l’acord, que s’ha formalitzat en un acte a la sala dels Tarragonins Il·lustres de l’Ajuntament de Tarragona aquest dimarts al migdia. L’acte ha comptat amb la presència de la mateixa consellera i de la coordinadora del projecte, Laura Recasens.

Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament es compromet a donar suport i impuls al projecte Veïnes x Veïnes, que consisteix en la creació d’una xarxa comunitària formada per grups de dones professionals i voluntàries que actuen com agents actives per aconseguir ciutats lliures de violència vers les dones. L’objectiu principal del projecte, segons explica el mateix conveni, és “empoderar i acompanyar les dones en situacions de violència masclista per assolir el dret de totes a viure una vida lliure de violències”.

L’acord, que no contempla cap contraprestació econòmica, preveu que l’Ajuntament es comprometi a oferir a les dones usuàries la possibilitat de participar en qualitat de receptores en el projecte Veïnes x Veïnes desenvolupat per Combinats, S.C.C.L. A tal efecte, oferiran informació de l’acompanyament a les persones usuàries dels seus serveis que a criteri tècnic s’hi puguin acollir i els proporcionaran la sol·licitud per participar-hi. L’acord també preveu el compromís municipal de complir la normativa sobre confidencialitat i la protecció de dades de caràcter personal i de vetllar pel bon desenvolupament del projecte i efectuar-ne el seguiment corresponent.

Per la seva banda, en compliment del conveni, la cooperativa Combinats es compromet, entre d’altres, a executar el projecte Veïnes x Veïnes a la ciutat, d’acord amb el projecte presentat, oferint un servei de qualitat i amb els objectius específics establerts en el document. Aquests objectius consisteixen a articular i enfortir una xarxa de suport entre dones, formada per veïnes voluntàries que acompanyen altres veïnes, per promoure l'empoderament de les dones en qualsevol situació de violència masclista; oferir un acompanyament social i comunitari en el procés de recuperació de dones supervivents de violència masclista, facilitant l'empoderament per promoure canvis en la seva situació personal i generant i consolidant xarxes de suport mutu entre veïnes; enfortir les xarxes de suport entre dones a través dels grups de voluntariat formats a Tarragona per acompanyar les veïnes en situacions de violències; i treballar en xarxa per la construcció d’una societat lliure de violències masclistes, optimitzant recursos del circuit públic i del tercer sector.

La signatura d’aquest conveni s’emmarca en el treball transversal de l’Ajuntament de Tarragona per erradicar les violències masclistes i en el qual actuen diferents serveis municipals que operen en aquest àmbit, amb el lideratge per a aquest projecte del Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD), i la col·laboració la Guàrdia Urbana a través de l’Unitat d’Atenció a la Víctima (UAV) i l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), a través dels serveis que l’integren: Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS), l’Equip Socioeducatiu d’atenció a les Violències Masclistes (ESVIOM) i el Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUEST). Tot aquest conjunt conforma el conglomerat de departaments, serveis i organismes municipals implicats directament en la prevenció, la detecció, l’atenció, l’assistència, la recuperació i la reparació en situacions de violència masclista a la ciutat de Tarragona, els quals treballen de forma coordinada amb altres agents públics i socials del territori.

Segells de reconeixement d'administració oberta