Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona presenta el fanzín del Bloc Feminista

L'Ajuntament de Tarragona presenta el fanzín del Bloc Feminista

L'Ajuntament de Tarragona presenta el fanzín del Bloc Feminista

L’esdeveniment, que tindrà lloc aquest dimarts al Pati de Jaume I, s’emmarca en la programació d’actes al voltant 8 de març
06/03/2023

En el marc de la programació de la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ per la commemoració del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Tarragona presentarà el fanzín del Bloc Feminista demà, dimarts 7 de març (19 h) al Pati de Jaume I.

Amb la revista es vol recordar i reconèixer la tasca del Bloc Feminista i del Planning Mitja Lluna, que sorgiren a Tarragona el 1974 i el 1981 respectivament, “per militar en contra del sotmetiment patriarcal que havia comportat la dictadura franquista”, segons explica la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, Cinta Pastó, que presidirà l’acte.

Aquest número, que neix d’una recerca col·lectiva, s’enriquirà amb l’aportació de materials gràfics i documentals de les dones que van participar en accions o campanyes del moviment feminista de l’època a Tarragona. 

La presentació del fanzín anirà a càrrec de la catedràtica d’Història Contemporània Montserrat Duch; la doctora en Història Meritxell Ferré; la historiadora especialitzada en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania Sara Masalias; la politòloga Maria Ros i la periodista Joana Zapata.  

Consulteu el vídeo sobre el Planning Mitja Lluna de la sèrie Dones a la Història de Tarragona.

Consulteu més informació sobre l'acte a la TGN Agenda

Inicialment s'havia indicat que l'acte tenia lloc al Centre Cultural Antic Ajuntament. Com ja consta tant al subtítol com al primer paràgraf de la notícia, l'acte tindrà lloc al Pati de Jaume I.

.

Segells de reconeixement d'administració oberta