Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'igualtat Diversitat sexual i de gènere (LGTBIQ) 28 de juny. Dia internacional de l’orgull LGTB

28 de juny. Dia internacional de l’orgull LGTB

El dia 28 de juny se celebra el Dia internacional de l’orgull LGTB. És el dia de la celebració del sentiment de dignitat de les persones LGTB i rememora la data del 28 de juny de 1969, en què es van produir uns aldarulls com a protesta a les batusses de la policia de Nova York al locals de gais i lesbianes i una manifestació espontània pels carrers de la ciutat.

A Tarragona, des de l’any 2008 es col·loca la bandera representativa del col·lectiu al Pati de Jaume I del Palau Municipal i les associacions lgtb del territori llegeixen un manifest per demanar tolerància i igualtat. Coincidint en dates es programa una exposició, que el 2014 va ser de la fotògrafa  Genoveva Seydoux. El 2016 el GAG (Grup d’amisc Gais) va cedir la exposició “L’Homosexualitat a través de la història” amb la presentació a càrrec del comissari organitzador Loepold Estapé.

A més a més, des del 2013 el Palau Municipal il·lumina cada any en aquesta data la seva façana amb els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí. El 2016 es va celebrar una gala reivindicativa i lúdica a les portes de l’Ajuntament en col·laboració amb H2O i altres associacions Lgtbi.

Segells de reconeixement d'administració oberta