Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'Igualtat El Tren de la coeducació

El Tren de la Coeducació

Dins el programa "El Tren de la Coeducació", la Conselleria de Polítiques d'Igualtat i la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona ofereixen, de forma gratuïta, tallers d’igualtat als centres educatius de la ciutat a través de Sinèrgies Recursos Comunitaris.

“El Tren de la Coeducació” pretén treballar i transmetre de manera integral i àmplia els valors de la igualtat, sempre des de la perspectiva de la coeducació. Així s’abordaran també aspectes lligats a la resolució de conflictes, la interculturalitat, la cooperació, la imatge personal i l’alimentació, les relacions afectives...

Els tallers s’ofereixen als cursos de Cicle Superior de Primària, Primer Cicle de Secundària i Cicles formatius de Grau Mitjà.

També es fan Xerrades-taller de Consum Responsable de Joguines, en què la intervenció es realitza amb grups de mares i pares de llars d’infants municipals, abordant els estreotips sexistes i la no-violència (a més d’altres aspectes vinculats a funció pedagògica, adequació, consum crític...) a través del consum responsable de joguines, aprofitant la campanya de Nadal.       

Al curs 2015-2016 s’ha editat el material didàctic “Una setmana per a la igualtat amb d’Edu i la Ka “.

El principal objectiu del material didàctic és donar continuïtat al llarg del curs a la tasca realitzada amb els tallers a centres de primària, facilitant un espai de treball que impliqui el professorat del centres de forma directa i autònoma, i que doni l’oportunitat de fer arribar el treball en valors als contextos familiars i domèstics de l’alumnat. Així, es posa a l’abast de tots els centres participants, un exemplar del material didàctic per a cada alumne/a i un document de suport per al professorat, per tal que els mateixos centres decideixin a quin nivell volen implementar-lo (cicle superior de primària) i duguin a terme la tasca en el marc de cinc sessions dins l’horari lectiu, amb l’autonomia i flexibilitat que permet el material.

El material didàctic es basa en una història de ficció dividida en cinc capítols, com a punt de partida per al foment de la reflexió de l’alumnat amb l’ajuda de les fitxes d’activitats que s’inclouen al final de cada capítol. Les reflexions que proposa el material s’orienten a diversos continguts lligats a la coeducació, la igualtat de gènere, la llibertat individual enfront la socialització diferencial i els estereotips i rols sexistes, la cooperació i el respecte a la diferència.

Com a punt culminant del treball amb el material didàctic, i amb l’objectiu de fomentar la pròpia creativitat de l’alumnat, s’impulsa el concurs d’expressió “Edu-Ka... tu també!”, que obre la possibilitat de presentar obres d’expressió artística en múltiples formats a tot aquell alumnat que participi de la implementació del material didàctic.

 

MATERIAL DIDÀCTIC (pdf)

 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat