Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'igualtat El Tren de la coeducació Material didàctic

Material didàctic

UNA SETMANA... PER A LA IGUALTAT... amb l'EDU i la KA

Al curs 2015-2016 es va editar el material didàctic “Una setmana per a la igualtat amb l’Edu i la Ka “.

El principal objectiu del material didàctic és donar continuïtat al llarg del curs a la tasca realitzada amb els tallers a centres de primària, facilitant un espai de treball que impliqui el professorat del centres de forma directa i autònoma, i que doni l’oportunitat de fer arribar el treball en valors als contextos familiars i domèstics de l’alumnat. Així, es posa a l’abast de tots els centres participants, un exemplar del material didàctic per a cada alumne/a i un document de suport per al professorat, per tal que els mateixos centres decideixin a quin nivell volen implementar-lo (cicle superior de primària) i duguin a terme la tasca en el marc de cinc sessions dins l’horari lectiu, amb l’autonomia i flexibilitat que permet el material.

"Una setmana per a la igualtat amb l'Edu i la Ka" és una història de ficció dividida en cinc capítols, com a punt de partida per al foment de la reflexió de l’alumnat amb l’ajuda de les fitxes d’activitats que s’inclouen al final de cada capítol. Les reflexions que proposa el material s’orienten a diversos continguts lligats a la coeducació, la igualtat de gènere, la llibertat individual enfront la socialització diferencial i els estereotips i rols sexistes, la cooperació i el respecte a la diferència.

Com a punt culminant del treball amb el material didàctic, i amb l’objectiu de fomentar la pròpia creativitat de l’alumnat, s’impulsa el concurs d’expressió “Edu-Ka... tu també!”, que obre la possibilitat de presentar obres d’expressió artística en múltiples formats a tot aquell alumnat que participi de la implementació del material didàctic.

 

MATERIAL DIDÀCTIC (pdf)

Segells de reconeixement d’administració oberta