Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'igualtat Plans i protocols Pla Local de Polítiques d'Igualtat 2014-2018

Pla Local de Polítiques d'Igualtat 2014-2018

 

Un Pla d'Igualtat és una eina que proposa accions per a fer efectiu el dret d'igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, i d'aquesta manera eliminar la discriminació per raó de sexe en qualsevol àmbit de la vida: educació, salut, treball, cultura, etc.

L'Ajuntament de Tarragona va elaborar un Pla d'Igualtat que va tenir vigència durant els anys 2008 a 2011, que es pot consultar en aquest enllaç.

 

El Pla Local de Polítiques d'Igualtat 2014-2018

Al novembre de 2012 va començar el procés d'elaboració del nou pla, el qual va finalitzar al desembre de 2013 amb la redacció final de les conclusions i el disseny de les mesures a adoptar. El Consell Plenari celebrat el 18 de juliol de 2014 va aprovar per unanimitat el nou Pla Local de Polítiques d'Igualtat.

El Pla consta de 9 àmbits d'intervenció:

 1. Educació i formació
 2. Treball
 3. Vulnerabilitat social
 4. Salut
 5. Violència masclista
 6. Temps lliure, cultura i associacionisme
 7. Esports
 8. Informació i comunicació
 9. Urbanisme, mobilitat i seguretat

 

Es pot consultar en aquest enllaç el text íntegre del Pla Local de Polítiques d'Igualtat 2014-2018.

 

El procés de participació ciutadana en l'elaboració del Pla

La planificació de recollida d'informació per a l'elaboració del Pla es va estructurar bàsicament en dues fonts:

 • D'una banda, d'estadístiques oficials, les anomenades dades quantitatives (quins salaris perceben homes i dones, els tipus de contractes per sexe, el nivell educatiu, la salut, etc.)
 • De l'altra, essencial i imprescindible, de la percepció de la ciutadania, de les seves opinions: les anomenades dades qualitatives.

 

Es pot consultar en aquest enllaç el procés de participació ciutadana.

 

Diagnosi del Pla d'Igualtat

L'anàlisi d'aquestes dades ofereix una fotografia del nivell d'igualtat entre dones i homes a la ciutat, en els diferents àmbits estudiats, i a partir dels resultats neixen les accions del Pla d'Igualtat, que pretén donar resposta als desequilibris en igualtat entre dones i homes detectats, tenint en compte l'avaluació continuada.

Es pot consultar en aquest enllaç la diagnosi del Pla d'Igualtat.

 

Procesos de seguiment i avaluació

El seguiment i l'avaluació a realitzar són dos processos complementaris que permetran conèixer el procés de desenvolupament del Pla d'Igualtat, així com els resultats obtinguts en les diferents àrees intervingudes.

Es pot consultar en aquest enllaç el procés de seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat.

Segells de reconeixement d'administració oberta