Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'igualtat Temps per cures

Temps per cures

Servei d’atenció i cangur de l'Ajuntament de Tarragona

“Temps x cures” és un nou recurs públic gratuït de l‘Ajuntament de Tarragona que té l’objectiu d’avançar en la corresponsabilitat pública envers les cures, facilitant espais específics per conciliar la vida personal i familiar.

Aquesta iniciativa compta amb el finançament del projecte “Temps x cures” del departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

És un servei d’atenció i cangur que acull infants fora de l’horari escolar. Vol contribuir a l’harmonització
de la vida laboral, familiar i personal. Es dirigeix a les dones i famílies, amb fills i filles d'edats compreses entre els 2 i els 12 anys, que necessitin unes hores per conciliar la vida personal i familiar.

Quatre serveis diferents que compten amb monitoratge especialitzat, amb una ràtio de 10 nens o nenes per professional. Tots són espais de lleure amb orientació educativa per als més petits:

Ludoteca

De dimarts a divendres a la tarda, en ludoteques municipals dels Centres Cívics. Consulteu els horaris i com fer la inscripció prèvia al web dels Centres Cívics.

Jugoteca

Espai de jocs obert els dissabtes de 10 a 13 h. Consulteu els horaris i com fer la inscripció prèvia al web dels Centres Cívics.

Servei de cangur municipal

Canguratge en activitats organitzades o en què participa l’Ajuntament de Tarragona, com programacions esportives i de Centres Cívics, programacions culturals de tarda, fires i congressos, etc. S'ha de sol·licitar a través d'aquest formulari.

  • Consulteu aquí les activitats amb servei de cangur.

Dona't vida

Servei d'acolliment més enllà de l'horari escolar, de 16.30 a 19.30 h, en els següents centres escolars de la ciutat (aquest servei començarà al gener de 2023):

  • Escola Saavedra
  • Escola Campclar
  • Escola Joan XXIII de Bonavista
  • Escola Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau

Aquests serveis es poden demanar de manera puntual o més recurrent, segons les necessitats. Les famílies podran utilitzar el servei tres dies a la setmana, amb un màxim de tres hores cada dia per al mateix infant.

El servei s'haurà de demanar amb un mínim de quaranta-vuit hores d'antelació, i es podran valorar casos d'emergència que impossibilitin aquest termini.

És totalment gratuït.

Segells de reconeixement d'administració oberta