Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Desenvolupament i Projecció Economia Blava Campanyes ciutadanes

Campanyes ciutadanes

Campanyes de consum sostenible i de proximitat del peix de tarragona

Peix de Tarragona, tot un gust

La campanya “Peix de Tarragona, tot un gust” va iniciar-se l’any 2021 i té lloc a la tardor de cada exercici. L’objectiu és dur a terme accions de suport per la reactivació econòmica del sector pesquer i consum de peix de proximitat i alhora promoure el patrimoni immaterial gastronòmic de Tarragona.

Les diferents activitats que es desenvolupen en el marc de la campanya anual s’articulen sota els següents objectius específics:

  • Visibilitzar la marca Tarragona com a referent d’espècies de peix autòcton, de proximitat Km.0.
  • Donar a conèixer les espècies de mercat de proximitat Km 0 amb accions pedagògiques i participatives per incentivar el consum de peix de manera responsable i sostenible.
  • Sensibilitzar i implicar la ciutadania sobre els beneficis saludables del consum del peix blau i altres espècies de proximitat.
  • Incentivar el creixement econòmic i la recuperació del sector pesquer de Tarragona.
  • Promoure el treball transversal entre departaments i agents del sector.
  • Promoció i dinamització del barri mariner del Serrallo com a vila marinera, implicant tot el teixit productiu.
  • Fomentar el turisme de proximitat i que Tarragona esdevingui un referent a nivell de territori realçant la seva condició de mediterraneïtat. (Ciutat mediterrània com a tret distintiu).

La campanya s’impulsa i es coordina des de Tarragona Impulsa i compta amb la participació i col·laboració de: Institut Municipal d’Educació de Tarragona, Àrea de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, departament de Comunicació de l’Ajuntament de Tarragona, Patronat Municipal de Turisme, La Casa d’oficis de l’especialitat de Community manager dels barris de Campclar i de la Part Alta, Mercats de Tarragona – ESPIMSA, Confraria de pescadors de Tarragona, Port de Tarragona - Museu del Port de Tarragona, i Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona.

El web de la campanya “Peix de Tarragona, tot un gust” informa de les característiques de les espècies promocionades al llarg de les diferents campanyes, així com les activitats realitzades juntament amb un receptari. També proporciona una guia de les peixateries de la ciutat i del Mercat, dels restaurants i de la història del Barri mariner del Serrallo:

PEIX DE TARRAGONA

Notícies relacionades:

Segells de reconeixement d'administració oberta