Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Formació Programes de formació, orientació i ocupació Programa treball i formació (TIF) - LÍNIA MG45 i DONA

Programa treball i formació (TIF) - LÍNIA MG45 i DONA

 

Programa Treball i Formació MG45 i DONA

 

L’objectiu general del projecte és millorar la qualificació de les persones participants mitjançant un programa mixt de formació i la realització de tasques per adquirir experiència i coneixements específics de les tasques a realitzar, en cada cas.

Informació general Programa

El 30 de desembre de 2021 es va iniciar el programa mixta de treball i formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, amb la contractació de 24 persones.

Els 24 participants del programa tenen un itinerari format per diferents accions:

  1. Accions d’experiència laboral: aquestes accions s’adrecen a facilitar la pràctica laboral dels/de les participants mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social.
  2. Accions formatives: desenvolupament d’una activitat formativa transversal per part dels participants dins de la jornada laboral, d’una durada de 60 hores.
  3. Accions de coordinació i suport: gestió del programa, suport en la selecció de les persones participants, gestió del personal, gestió de les accions formatives, tasques de tutorització i seguiment als participants tant durant la formació com durant el període de contractació.

 

Les persones destinatàries són veïns de Tarragona que es divideixen en 2 línies diferents:

LÍNIA MG45: dirigit a 11 persones de 45 anys o més en situació d’atur i inscrit com a demandats d’ocupació no ocupats (DONO).

LÍNIA DONA: adreçats a 13 dones en situació d'atur.

Totes les contractacions tenen una jornada laboral del 100% i una durada de 12 mesos.

 

L’objectiu principal es millorar el perfil professional del participant i afavorir el funcionament i estat de diferents zones i serveis a Tarragona, beneficiant-se així tots els veïns de Tarragona.

Altres objectius són:

  • Incidir sobre la població aturada oferint experiència professional.
  • Pal·liar els efectes de la situació d’atur, previsiblement de llarga durada, amb la incorporació durant sis mesos al mercat laboral.
  • Millorar els serveis de l’Ajuntament i incentivar noves sinèrgies.
  • Millorar l’ocupabilitat dels participants a través de l’adquisició d’experiència professional i participació en activitats de formació professionalitzadores.
  • Donar suport a la inserció laboral de les persones participants amb accions d’orientació i d’intermediació laboral

 

Totes les contractacions tenen una jornada laboral del 100% i l’objectiu principal es millorar el perfil professional del participant i afavorir el funcionament i estat de diferents zones i serveis a Tarragona, beneficiant-se així tots els veïns de Tarragona.

 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta