Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Formació Programes de formació, orientació i ocupació Programes de pràctiques laborals en empreses internacionals

Programes de pràctiques laborals en empreses internacionals

Si vols millorar el teu perfil professional realitzant pràctiques laborals internacionals, des del Tarragona Impulsa t’oferim diferents opcions:

 

 Programa TARRAGONA MOVES ON

 

Què és?

Programa dirigit a alumnes participants dels cursos impartits pel Servei Municipal d’Ocupació – Tarragona Impulsa acreditats amb un Certificat de Professionalitat per a que puguin fer pràctiques de treball a una empresa internacional.

Aquest projecte està subvencionat dins el programa educatiu europeu ERASMUS+ que subvenciona estades en pràctiques de formació professional en empreses d’estats membres de la Unió Europea.

Què ofereix el programa?

REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES DE TREBALL EN UNA EMPRESA INTERNACIONAL

El/la participant en el projecte realitzarà PRÀCTIQUES de treball durant UN MES en una empresa del sector on ha fet la formació en el Tarragona Impulsa, amb l’objectiu de posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

El projecte subvenciona:

  1. La gestió de recerca d’empreses per a la realització de les pràctiques i la contractació de l’assegurança.
  2. Servei de tutorització de seguiment al país de destinació durant la seva estada.
  3. Viatge d’anada i tornada al país de destinació.
  4. Estada.
  5. Pocket Money per tal de cobrir les despeses diàries (transport urbà a l’empresa, dinars, etc.).

 

FORMACIÓ LINGÜÍSTICA

El projecte ofereix la possibilitat de realitzar un CURS D’IDIOMA EN LÍNIA - Online Linguistic Support - per tal de millorar-ne les competències en altres idiomes:   http://erasmusplusols.eu/es/

Es tracta d’una plataforma dirigida a estudiants de qualsevol nivell (principiant, intermedi o avan­çat). Des del nivell A1 fins al C2.

L’accés als cursos és il·limitat. El/la participant tindrà accés a tots els mòduls i tots els nivells de l’idioma, i els podrà seguir al seu propi ritme.

PREPARACIÓ INTERCULTURAL

Es realitzaran diferents sessions per treballar amb el/la participant temes d’interès del país de destinació.

ORIENTACIÓ LABORAL

El/la participant al projecte rebrà assessorament sobre temes referents al mercat laboral i informació de les eines al seu abast per afavorir la seva incorporació al treball un cop finalitzi les pràctiques (p. ex. com s’ha d’elaborar un currículum vitae Europass, com s’ha de redactar una carta de presentació de resposta a una oferta laboral, com s’ha de preparar una entrevista de treball, etc.).

TUTORIES INDIVIDUALITZADES

Durant la preparació i la realització de les pràctiques i després, un cop finalitzades, els/les par­ticipants al projecte rebran un servei de tutories individualitzades per tal de preparar-los i viure l’experiència amb satisfacció i seguretat.

 

 Programa TLN MOBILICAT

 

 

QUÈ ÉS?

Programa impulsat des de la Generalitat de Catalunya dirigit a persones joves per a que puguin realitzar pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea.

L'objectiu és facilitar la inserció laboral de les persones joves participants mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a càrrec del programa, per tal de facilitar l'accés al mercat de treball amb expectatives d'ocupació de qualitat. Aquesta edició s’ofereixen 5 beques a  FLORÈNCIA (Itàlia).

Aquest projecte està cofinançat per el Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i organitzat per l’Associació Mundus amb el suport del Tarragona Impulsa de l’Ajuntament de Tarragona.

 

QUÈ S’OFEREIX?

La beca subvenciona totes les despeses de formació lingüística, viatge, allotjament, transport local, prestació econòmica per manutenció i servei de tutorització.

 

PÚBLIC DESTINATARI

Joves residents a Catalunya entre 18 i 29 anys, inscrits a Garantia Juvenil i com a demandants d’ocupació (DONO) en UNA d’aquestes situacions:

  • Tenir l’ESO més una formació professional de com a mínim 200h (per exemple, un Certificat de Professionalitat)
  • Estudis de Grau Mig o Superior
  • Sense experiència laboral o inferior a 12 mesos

 

ACTIVITATS QUE ES REALITZEN

FASE DE PREPARACIÓ DE LES PRÀCTIQUES:

-   Curs d’italià de 120h a les instal·lacions del Tarragona Impulsa (Avd. Vidal i Barraquer s/n. Tarragona)

-   Orientació professional i seguiment individualitzat

-   Tallers de formació intercultural

 

FASE DE REALITZACIÓ DE LES PRÀCTIQUES:

-   Es realitzaran pràctiques de treball a una empresa de Florència segons el perfil formatiu i interessos de la persona participant

-   Tutories i seguiment personalitzat

-   Programa cultural i curs d’italià de 40 h

 

COM PARTICIPAR?

Cal fer la preinscripció a través de la plana web: https://asociacionmundus.com/garantia-juvenil/practiq_eu-(2021-2022)/informacion-general/

 

 

Per ampliar més informació us podeu dirigir a:

TARRAGONA IMPULSA (Ajuntament de Tarragona) 

Sonsoles Martín (smartin@tarragona.cat)  Tlf. 977243609

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta