Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2013 El programa YUZZ arriba a la recta final amb la presentació de les millors propostes

El programa YUZZ arriba a la recta final amb la presentació de les millors propostes

El programa YUZZ arriba a la recta final amb la presentació de les millors propostes

Aquest concurs, que es desenvolupa en més de 30 ciutats de l’Estat, va començar el mes de novembre a les instal·lacions de Tarragona Impulsa. Onze futurs projectes empresarials competeixen per un viatge a Silicon Valley.
El programa YUZZ arriba a la recta final amb la presentació de les millors propostes Alguns dels participants del projecte YUZZ
22/05/2013

 

Onze projectes de 17 joves de la província basats en noves tecnologies concursen per ser el millor projecte a nivell estatal. Els joves de entre 18 i 30 anys han desenvolupat al llarg de sis mesos idees de negoci de base tecnològica. Formen part del programa YUZZ, un concurs de la Fundació Banesto que per primer cop es realitza a la nostra ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i que s’està desenvolupant al Tarragona Impulsa.

Aquest concurs, que es desenvolupa en més de 30 ciutats de l’Estat, va començar el mes de novembre a les instal·lacions de Tarragona Impulsa amb la selecció dels participants, aquests havien de ser joves qualificats, però no necessariament universitaris.  Per la selecció dels joves es va tenir en compte sobretot la seva actitud emprenedora per sobre de la idea de negoci en sí, ja que un cop admesos al concurs disposen de la formació i els tutors necessaris per desenvolupar la idea de negoci fins convertir-la en un pla d’empresa viable.

Els més de 20 participants inicials del concurs tenen a la seva disposició l’espai Tarragona Impulsa totes les tardes de dilluns a divendres  per desenvolupar els seus projectes empresarials, compten amb un tutor de SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) que els orienta sobre com elaborar el seu pla d’empresa i formen part d’un pla formatiu on adquireixen coneixements en gestió empresarial, innovació, habilitats i competències directives.

El dia 20 de juny, els participants del concurs YUZZ de Tarragona presentaran els seus projectes davant un tribunal comú amb la resta de centres YUZZ de l’Estat. Llavors se seleccionarà un jove de cada centre per realitzar una estada d’una setmana a  Sillicon Valley, amb visites programades a les seus d’empreses com Google i amb classes magistrals de professors de la Universitat d’Stanford.  A més, entre els millors projectes empresarials de tot l’Estat, en aquest projecte hi participen altres ciutats, s’escolliran els tres millors per dotar-los econòmicament amb 30.000, 20.000 o 10.000€ de premi.

En paraules del conseller Javier Villamayor “els joves s’han compromès amb el programa d’activitats i ja podem dir que estan prenent forma projectes molt interessants i viables des del punt de vista empresarial, pensem que entre els participants tarragonins hi ha nivell per a què sorgeixi com a mínim un dels finalistes a nivell estatal”.

Amb el desenvolupament del concurs YUZZ a Tarragona Impulsa, l’Ajuntament vol donar suport a joves de la ciutat i localitats properes, emprenedors i amb talent, per ajudar-los a desenvolupar projectes empresarials innovadors, de base tecnològica, amb capacitat per generar ocupació de qualitat a la ciutat i que contribueixin a posicionar Tarragona com un espai procliu per a la creació d’empreses de base tecnològica, en sintonia amb l’objectiu de convertir la ciutat en una ciutat intel·ligent o Smart City reconeguda a nivell mediterrani.

Segells de reconeixement d'administració oberta