Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2013 El talent emprenedor es troba al Tarragona Impulsa

El talent emprenedor es troba al Tarragona Impulsa

El talent emprenedor es troba al Tarragona Impulsa

Més de 70 participants van asistir ahir a l’acte de cloenda de les activitats municipals d’emprenedoria.
19/06/2013

 

Ahir dimarts 18 de juny a la tarda, va tenir lloc l’acte de cloenda del curs gener-juny 2013 del Tarragona Impulsa, on es van convidar tots els participants dels diversos cursos i projectes que s’estan duent a terme a un networking al voltant de tots els seus treballs, amb l’objectiu de donar-se a conèixer millor mutuament. Unes setanta persones van estar treballant conjuntament i van valorar la feina feta aquest curs.

Segons el tinent d’Alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor, “a Tarragona hi ha molta iniciativa emprenedora i talent i des de l’administració hem de ser capaços de canalitzar-ho i convertir-ho en oportunitats de negoci i creixement del territori”. A més, ha afegit “a través del Tarragona Impulsa s’ha fet una aposta decidida per promoure l’emprenedoria i donar suport a tots aquells que decideixen crear la seva pròpia empresa”. Així mateix, el tinent d’alcalde ha concretat que “en els moments inicials d’una empresa les relacions que pugui establir l’emprenedor amb altres emprenedors, empreses o col·laboradors poden ser crucials per la consolidació de la idea de negoci i per això, des de Tarragona Impulsa vam dissenyar aquesta jornada per facilitar als emprenedors que han fet ús del servei la creació d’una xarxa relacional que contribueixi a enriquir el seu projecte o negoci”.

Els principals projectes que s’han desenvolupat aquest curs, són:

  • Concurs YUZZ amb la Fundació Banesto, han participat 19 joves que han finalitzat 10 projectes empresarials, dels quals 2 ja s’han constituït en empresa i la resta es troben en procés de fer-ho. Aquest concurs ha facilitat el desenvolupament de plans de negocis de base tecnològica, un sector emergent i generador d’ocupació de qualitat per a joves qualificats. Es pot considerar que és un programa que pretén retenir el talent jove que tenim al territori.
  • Programa Sinergies: Xina-Tarragona, en aquest programa han participat 15 joves catalans i 15 joves xinesos. És un programa dissenyat a l’Ajuntament de Tarragona i desenvolupat amb la col·laboració de la URV. L’objectiu era generar sinergies amb finalitats empresarials entre els joves de diferents cultures. Finalment, el resultat ha estat molt positiu ja que han sorgit 5 projectes amb promotors mixtes (catalans/xinesos) i 9 projectes individuals. Un cop finalitzat el programa s’avaluarà la viabilitat dels projectes i Tarragona Impulsa donarà suport a tots els que decideixin tirar endavant l’empresa, de moment en tenim constància de 3 empreses que podrien obrir-se a Tarragona durant aquest estiu. El programa vol impulsar la internacionalització de les empreses tarragonines i la recerca d’oportunitats empresarials al mercat asiàtic.
  • Servei d’atenció a l’emprenedoria. Des d’aquest servei s’han ofert en aquests mesos 22 sessions informatives sobre creació d’empreses, a les que han assistit un total de 202 persones. A partir del servei s’han realitzat 24 plans d’empresa i s’han creat ja a data d’avui 16 empreses.
  • Formació per a la creació i gestió d’empreses. Entre els mesos de març i maig s’han ofert 12 sessions formatives sobre gestió empresarial i habilitats directives, adreçades a emprenedors. En total, han assistit a les diferents sessions 77 emprenedors.

Tots aquests serveis, l’Ajuntament de Tarragona els ofereix de forma gratuïta als emprenedors per facilitar al màxim la creació d’empreses a la ciutat amb més garantia de supervivència. L’emprenedoria és una forma de generar ocupació en un moment en què el mercat de treball no ofereix alternatives i en què ens trobem amb moltes persones amb ganes i inquietud per posar en marxa el seu propi negoci.

Segells de reconeixement d'administració oberta