Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2013 Entrevista a Xavier Robert i Àlex Carrasco, fundadors d’AMALGAMA, servei ubicat al Viver d’Empreses Pau Delcòs de Tarragona

Entrevista a Xavier Robert i Àlex Carrasco, fundadors d’AMALGAMA, servei ubicat al Viver d’Empreses Pau Delcòs de Tarragona

Entrevista a Xavier Robert i Àlex Carrasco, fundadors d’AMALGAMA, servei ubicat al Viver d’Empreses Pau Delcòs de Tarragona

Aquests dos joves emprenedors es dediquen a assessorar nous emprenedors i empreses existents de qualsevol àmbit pel que fa a l'obertura de locals i tramitació de llicències així com la creació o re-disseny de la imatge corporativa, des de el logotip de l'empresa fins a la pàgina web.
10/04/2013

 

Xavier Robert i Àlex Carrasco van iniciar estudis d' arquitectura superior i disseny gràfic respectivament i ambdós tenen experiència en el món de la construcció i el disseny gràfic, fins que van decidir posar en marxa el seu propi negoci. 

 

Quin servei ofereix principalment AMALGAMA?

Un servei integral i a mida d'arquitectura i disseny per empreses i per emprenedors.

 

Per què han decidit crear el seu propi negoci? Què els va motivar?

Per consolidar els nostres projectes per compte propi, vam pensar que seria una bona idea unir les energies de dos professionals d'àmbits diferents però complementaris, per donar resposta a les necessitats de qualsevol empresa o emprenedor que es pot trobar al hora de començar o consolidar el seu negoci o empresa.

Ens va motivar omplir un buit al mercat que nosaltres mateixos ens vam donar compte que existia. Podem gestionar des de l'obertura de locals fins a les targetes de visita d'una empresa o emprenedor, tancant doncs, tot el procés per iniciar o consolidar un projecte d'empresa.

 

Quins obstacles han trobat al començament de l’activitat?

Per la nostra activitat professional i per els nostres orígens de treballar per compte propi, no em trobat dificultats significatives. El més difícil però, va ser definir que era Amalgama, què podíem oferir, a qui podíem oferir i en quines condicions i desenvolupar el nostre teixit de col·laboracions.

 

De que depèn l’èxit de AMALGAMA?

Primer de tot, la nostra responsabilitat i professionalitat al hora de portar a terme els projectes que se'ns encarreguen és molt important. En segon lloc, depèn de la conjuntura econòmica general del país i de l'esperit emprenedor de la societat.  

 

Teniu pàgina web? En el context actual creieu que les TIC i les xarxes socials tenen un paper fonamental en el desenvolupament de la vostra activitat?

Si, la nostra web és  http://www.amalgamaweb.com i aquí podreu conèixer tots i cada un dels nostres serveis que oferim, així com la nostra trajectòria professional. És fonamental, donar-se a conèixer per mitjà de les xarxes socials, tant per la feina feta com per trobar possibles clients.

 

Quin tipus de serveis comercialitza AMALGAMA i quin tipus d’empresa o persones són els seus principals clients?

Ens dirigim a pimes i emprenedors de qualsevol sector. Per la nostra experiència i altres col·laboracions professionals que portem a terme, també ens dirigim de manera molt més estreta a empreses del sector immobiliari i de la construcció.

 

Com veieu el futur de l’empresa a llarg termini? Teniu prevista la contractació de personal?

Ara mateix pensem en el present i estem treballant en projectes de futur, com per exemple un servei d'habitatges claus en mà de disseny innovador i a mida -www.lasevacasa.com- com també el disseny d'un prototip d'arquitectura modular per donar resposta a programes tant pel sector hoteler  i/o residencial, entre d'altres.  

 

Quin consell donaríeu a una persona que està pensant actualment en ser un emprenedor/a?

Que tingui clara la seva idea de negoci i que busqui un assessorament professional.

 

L’Ajuntament de Tarragona amb el Viver Pau Delclòs els ha ajudat en el seu procés d’emprenedoria?

Si, i a més estem allotjats en un dels despatxos del Viver, ja que ofereixen un bon espai a un preu interessant.

Segells de reconeixement d'administració oberta