Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2013 Tarragona Impulsa promou la cooperativa entre les persones interessades a crear una empresa

Tarragona Impulsa promou la cooperativa entre les persones interessades a crear una empresa

Tarragona Impulsa promou la cooperativa entre les persones interessades a crear una empresa

Una vintena de persones van assistir a la sessió informativa sobre creació de cooperatives que va tenir lloc a Tarragona Impulsa gràcies a la col·laboració del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
10/07/2013

 


Durant la jornada, Mariona Mateu, cap de treball d'Economia Social del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, va explicar als assistents les característiques de la cooperativa des del punt de vista de la seva fiscalitat, estructura organitzativa i funcionament intern. Va posar l'èmfasi en els avantatges fiscals d'aquesta forma jurídica i en les seves connotacions ètiques com a forma molt adequada per projectes empresarials basats més en el propi treball que en el capital.

Mariona Mateu va aprofitar per donar a conèixer el servei d'assessorament jurídic que ofereix la Generalitat, específic per a projectes cooperatius, que complementa el que els emprenedors poden trobar a Tarragona Impulsa per a l'elaboració del pla d'empresa i la realització dels tràmits administratius municipals.

De la sessió van sorgir ja quatre grups interessats a crear la seva empresa amb la fórmula de la cooperativa.
Actualment es promou especialment aquesta fórmula empresarial i, de fet, l'any 2012 va ser l'any internacional de la cooperativa.

Segells de reconeixement d’administració oberta