Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2013 L'Ajuntament de Tarragona coneix de prop el model israelià de suport a l'emprenedoria

L'Ajuntament de Tarragona coneix de prop el model israelià de suport a l'emprenedoria

L'Ajuntament de Tarragona coneix de prop el model israelià de suport a l'emprenedoria

En el marc de la missió empresarial catalana a Tel Aviv s’han creat també llaços de negoci amb empreses de noves tecnologies i sostenibilitat.
14/11/2013

 

El director de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor, ha participat aquests dies en la missió empresarial catalana desplaçada a Israel i que va ser encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Artur Mas. A banda de la Fundació Tarragona Smart, també van ser convidades a formar part de la missió empresarial diverses empreses catalanes dedicades a l’àmbit de l’eficiència energètica, noves tecnologies i sostenibilitat.

Segons Villamayor, “la visita a Tel Aviv ha estat molt positiva, ja que més enllà dels contactes empresarials que hem fet i la promoció exterior de la ciutat de Tarragona, hem pogut conèixer de ben a prop l’important model israelià de suport als emprenedors. En aquest sentit hem visitat diverses incubadores tecnològiques, que són les institucions que ofereixen ajuda tècnica i finançament als emprenedors per tirar endavant l’empresa en la seva fase més inicial. Una de les incubadores tecnològiques visitades va ser TheTime, una de les més importants, i guanyadora del premi a la millor incubadora d’Israel els anys 2011, 2012 i 2013. De fet, tant la ciutat com el país són un referent mundial en aquest àmbit. El nombre de noves empreses tecnològiques a Israel és enorme i la manera de finançar-les amb fons públics i privats és un autèntic model a seguir”.

Durant la seva estada a Tel Aviv, Javier Villamayor ha visitat empreses com Safer Place i Cellint (dedicades a l’anàlisi del trànsit i la mobilitat en dispositius de telefonia mòbils), Phoebus Energy (eficiència d’instal·lacions), Oree Inc (il·luminació eficient), Airbase Systems (sensors de la qualitat de l’aire) i la incubadora tecnològica TheTime, entre altres.

L’expedició empresarial ha estat organitzada per ACCIÓ de la Generalitat i el Centre Tecnològic de Catalunya.

Segells de reconeixement d’administració oberta