Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 El talent de crear empreses

El talent de crear empreses

El talent de crear empreses

Finalitza la primera edició de TGNTalent amb 16 projectes de negocis innovadors
El talent de crear empreses Foto de grup dels participants en TGNTalent
19/06/2014

 

Ahir va finalitzar la primera edició del programa TGNTalent, després de tres mesos intensius de treball, amb més de 60 hores de formació, tutorització i assessorament. Han estat 14 sessions formatives, acompanyades d'assessorament, en què s'ha treballat sobre la definició del model de negoci dels 16 projectes que hi han participat.

Inicialment, van presentar-se 41 projectes, dels quals se’n van seleccionar 18 i han finalitzat el programa 16. Les persones que han abandonat el programa han fet perquè en les primeres sessions van veure que no es trobaven en el moment de tirar endavant una iniciativa empresarial.

“Tant els projectes com els seus promotors han estat de sectors i perfils molt variats, ja que el requisit d'accés al programa era tenir una idea de negoci amb un component innovador i no necessariament de base tecnològica”, diu el tinent d’alcalde Xavier Tarrés responsable de Treball i Activació Econòmica. A partir d'aquest criteri, els participants es troben en una franja d'edat que va dels 18 als 56 anys i desenvolupen projectes de sectors molt variats com l'esportiu, el turístic, el comerç, la restauració o l'atenció a les persones, entre d'altres.” Afegeix Xavier Tarrés.

La diversitat ha estat molt enriquidora per tots els projectes i emprenedors perquè permet conèixer punts de vista, necessitats i estratègies diferents. El programa s'ha estructurat sobre el model de negoci CANVAS i s'ha complementat amb tallers sobre comunicació, màrqueting digital, instruments financers i aspectes jurídics i laborals relacionats amb l'activitat empresarial.

S’ha aprofundit especialment en la proposta de valor que cada projecte empresarial ofereix al mercat i en contrastar aquestes propostes amb el potencial segment de clients. Tot aquest procés ha estat possible per la metodologia emprada: 42 h de masterclass basades en els aspectes claus del model de negoci CANVAS, nou experiències empresarials d’èxit que han exposat les seves vivències i han permès obtenir als participants un diàleg directe amb empreses ja consolidades. Finalment, hi ha les tutories especialitzades en estratègia empresarial.

Entre les empreses que hi han col·laborat aportant la seva experiència es troben TELEX, ECOShredder, Construcciones José Luis, DATA PRO, Cycling Costa Daurada, Citysens, TAU Salut, RunningSolutions, Armand Bogaart i BBL Translation.

També han col·laborat en el desenvolupament del programa empreses i entitats com la Càtedra d'Emprenedoria de la URV, Jordi Muria Assessors, Innovation Hub de la URV, Banc Sabadell, Tarragona Ràdio, Xarnavat Comunicació, Argyweb o Xmas Estratègia.

El programa s'ha dissenyat i desenvolupat íntegrament a Tarragona Impulsa i ha estat un instrument per potenciar projectes innovadors a la ciutat i la seva àrea d'influència. Cal destacar que el programa TGNTalent acaba la seva primera edició amb molt bones sensacions i amb l’objectiu clar de què enguany un 70% dels projectes iniciïn la seva trajectòria empresarial. De fet, alguns ja han constituït l'empresa i altres estan tancant acords amb els primers clients. El desembre de 2014 s'obrirà la convocatòria per la pròxima edició mantenint els requisits d'accés d'aquesta primera.

Segells de reconeixement d’administració oberta