Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 Els ajuntaments de Tarragona i Reus organitzen conjuntament un Fòrum d'Inversió per a emprenedors i empreses

Els ajuntaments de Tarragona i Reus organitzen conjuntament un Fòrum d'Inversió per a emprenedors i empreses

Els ajuntaments de Tarragona i Reus organitzen conjuntament un Fòrum d'Inversió per a emprenedors i empreses

L'objectiu és facilitar l'accés al finançament
07/10/2014

 

Els ajuntaments de Tarragona i Reus han organitzat pel dia 30 d'octubre un Fòrum d'inversió per emprenedors i empreses, que tindrà lloc a les instal·lacions de Tarragona Impulsa i que té per objectiu facilitar l'accés a finançament a empreses de nova creació i també per les que tenen previst desenvolupar un pla de creixement.

Els emprenedors i empreses interessades a participar-hi poden presentar la seva sol·licitud fins al 14 d'octubre, a través del formulari que trobaran a les webs de Tarragona Impulsa (tarragonaimpulsa.tarragona.cat/) i REDESSA (www.redessa.cat).

El Fòrum d'inversió Tarragona-Reus està organitzat pels ajuntaments de les dues ciutats, l'entitat Reus-Tarragona Capital de Negocis i la Xarxa Banc (Bussiness Angels Network Catalunya). Per primer cop, ambdues ciutats col·laboren en l'organització d'un esdeveniment que pretén promoure la iniciativa emprenedora i facilitar finançament als emprenedors i empreses del territori.

Les dues ciutats comparteixen l'objectiu de fomentar l'emprenedoria i el creixement de petites i mitjanes empreses com a camí per aconseguir generar més ocupació al territori i enfortir el teixit empresarial, a més de promoure les iniciatives empresarials innovadores i amb vocació de creixement i expansió internacional.

Iniciatives com els fòrums d'inversió només tenen sentit des d'una visió global de territori, per això des de fa uns mesos, els consellers de Promoció Econòmica de les dues ciutats, Xavier Tarrés i Marc Arza, van començar a mantenir converses per tirar endavant l'organització conjunta del Fòrum.

Després del procés de sol·licitud, que finalitza el 14 d'octubre a les 14 h, es realitzarà la selecció de projectes i es desenvoluparan les activitats dirigides a preparar l'exposició que els emprenedors hauran de fer davant dels inversors.

Finalment, s'escolliran un màxim de sis empreses que tindran oportunitat de presentar els seus projectes als inversors privats que participaran en el Fòrum. Aquests inversors poden ser particulars, que s'han d'inscriure també al Fòrum, o poden provenir de la Xarxa BANC, una institució privada que posa en contacte inversors privats- coneguts com a business angels- i a emprenedors i empresariat que cerca finançament per al desenvolupament dels seus negocis.

Els fòrums d'inversió són un mecanisme de finançament cada cop més utilitzat per emprenedors i empreses i és atractiu pels inversors perquè els permet diversificar el risc de les inversions i obtenir avantatges fiscals.

L'objectiu dels dos ajuntaments és celebrar periòdicament i de forma alternativa entre Tarragona i Reus més fòrums d'aquest tipus, a més d'estudiar la viabilitat de posar en marxa més iniciatives conjuntes que afavoreixin la promoció econòmica del territori.

Segells de reconeixement d’administració oberta