Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2014 Enguany 154 persones han participat en programes ocupacionals

Enguany 154 persones han participat en programes ocupacionals

Enguany 154 persones han participat en programes ocupacionals

Un dels quals destinat a persones amb Renda Mínima d’Inserció (RMI)
07/08/2014


L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant el Servei Municipal d'Ocupació, organitza programes per millorar l'ocupació i formació, principalment de persones residents en el municipi de Tarragona en situació d’atur. Enguany, 154 persones s’han beneficiat dels programes ocupacionals.

La setmana passada va començar un Pla d’ocupació per a 13 persones aturades perceptores del PIRMI que s’han contractat com a peons de neteja.

El mes de juliol, l’Ajuntament va posar en marxa un Programa d’Ocupació Municipal amb fons propis pel qual s’han contractat 44 persones que fan tasques tan diverses com: integrador social, orientador laboral, auxiliars administratius, tècnic d’arxiu, peons, ordenances, etc.

El mes de juny es van contractar 30 persones dels barris de Campclar i la Part Alta en el marc del projecte “Treball als barris”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançats pel Fons Social Europeu.

Finalment, el gener es van contractar 67 persones que van participar en un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Els destinataris eren persones en atur, prioritàriament majors de 30 anys, i que haguessin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi. Un dels programes estava adreçat a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). Alguns dels aspectes que es prioritzaven per a participar-hi eren la residència en el municipi, el grau de discapacitat i la situació familiar, així com el no haver participat en anys anteriors en programes similars. Aquest programa, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, combinava la pràctica laboral i les accions formatives dels participants per facilitar la seva inserció laboral al finalitzar el Programa.

La durada dels programes ocupacionals és de sis mesos.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat