Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 L’Ajuntament contracta 30 veïns de la Part Alta i Campclar

L’Ajuntament contracta 30 veïns de la Part Alta i Campclar

L’Ajuntament contracta 30 veïns de la Part Alta i Campclar

Es tracta d'alumnes d'accions formatives organitzades per Tarragona Impulsa
20/05/2014

 

Aquest mes finalitzen les accions de formació integrada dins del Projecte Treball als Barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu. Aquestes accions tenen com a objectiu la millora de les competències transversals i professionals de l’alumne i completar el seu itinerari d’inserció sociolaboral mitjançant l’experiència laboral.

A principis d’any es van seleccionar els alumnes d’aquestes accions formatives, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, seguint els criteris del projecte que es va iniciar a mitjans de març. Durant quasi tres mesos els participants han rebut formació teórica i pràctica en diverses matèries: neteja de dependències, manteniment i millora d’espais verds i rehabilitació i manteniment d’espais, amb una durada de 180, 200 i 220 hores.

Més del 75% dels alumnes de les accions de formació integrada seran contractats per l’Ajuntament de Tarragona. La possibilitat de tenir un contracte ha sigut un incentiu molt important per a la participació i l’aprofitament de l’acció formativa. Els trenta contractes es formalitzaran durant el mes de juny, per un període de 6 mesos i una jornada laboral del 100 %. Els serveis i departaments de l’Ajuntament de Tarragona que gestionen i treballen les especialitats en les quals s’han format als alumnes acolliran als nous treballadors, afavorint així el funcionament i l’estat de diferents indrets i serveis de la Part Alta, Campclar i zones d’influència.

“Es tracta d'una bona oportunitat per a persones que es troben a l'atur i que amb el programa poden desenvolupar un itinerari complet de formació i experiència laboral que els ajudarà a augmentar les opcions de trobar feina un cop finalitzin el contracte”, afirma el tinent d’alcalde responsable de Treball i Activació Econòmica, Xavier Tarrés.

Tarragona té actualment dos barris, Campclar i la Part Alta, que han estat beneficiaris de les actuacions de millora i promoció de la Llei de Barris i el programa que l'acompanya, Treball als Barris. Gràcies a aquest programa, des de fa uns anys es desenvolupen accions de formació i ocupació per incidir en la millora de les oportunitats laborals de les persones en situació d'atur que resideix en aquestes zones. Les accions d'inserció laboral han complementat altres actuacions tan importants com per exemple la Rambla de Campclar, que ha contribuït a canviar la fisonomia del barri.

Segells de reconeixement d’administració oberta