Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2014 L’Ajuntament impulsa l'emprenedoria femenina amb un programa per enfortir el lideratge professional

L’Ajuntament impulsa l'emprenedoria femenina amb un programa per enfortir el lideratge professional

L’Ajuntament impulsa l'emprenedoria femenina amb un programa per enfortir el lideratge professional

“Be a reference, enforteix el teu lideratge professional” és un programa dirigit a emprenedores i empresàries tarragonines que s’inicia aquest mes de novembre
07/11/2014

 

El projecte és fruit del treball conjunt de Polítiques d’Igualtat i Tarragona Impulsa i oferirà eines a les participants per exercir un lideratge efectiu a través del treball en grup i individual i utilitzant tècniques del coaching, de comunicació creativa i resolució de conflictes.

El segon Pla Local d’Igualtat, aprovat recentment per unanimitat en el Plenari municipal, analitza la situació de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a Tarragona i entre els objectius, establerts amb l’horitzó 2018, es fixa la necessitat d’empoderar i visibilitzar el paper de les dones empresàries. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat que: “el Pla Local d’Igualtat és el document guia per als pròxims quatres anys per al desplegament d’accions que afavoreixin la igualtat d’oportunitats; donar suport i promoure l’autolideratge de les dones emprenedores és un dels nostres objectius a curt termini”.

El programa es realitzarà durant el mes de novembre en quatre sessions en grup i dues sessions personals i serà impartit per la psicòloga, psicoterapeuta i psicocoach, Pilar Segura. El grup estarà format per un màxim de 12 dones. Les persones interessades poden enviar el CV i una carta de motivació a egranena@tarragona.cat i mgarciab@tarragona.cat, el termini finalitza el pròxim 9 de novembre.

 

Les dones ocupen un 10% de càrrecs directius

“Les dades recollides per a l’elaboració del Pla Local d’Igualtat ens assenyalen que la crisi econòmica ha reduït a la meitat la presència de dones en llocs de responsabilitat i càrrecs directius” ha explicat el tinent d’alcalde, Javier Villamayor. I afegeix: “la diferència salarial entre homes i dones en l’àmbit directiu es manté en un 17% de mitjana però el que és més alarmant és la reducció de la presència femenina en els llocs de direcció”, des de 2008 la dona ha perdut gairebé un 50% de la seva quota de presència en la direcció de l’empresa. Passa d’ocupar el 20% dels càrrecs directius el 2008 al 10,3% el 2013. Aquest és una de les principals conclusions del 7è Informe de Diferències Retributives Home-Dona, presentat per la consultora de recursos humans ICSA i l’escola de negocis EADA. Alguns dels estudis conclouen que la presència de dones disminueix considerablement en els llocs de més prestigi, responsabilitat o capacitat de decisió.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat