Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95%

L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95%

L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95%

En la conferència de l'estat de la ciutat l'acalde ha explicat que l’Ajuntament de Tarragona aplicarà enguany mesures pel foment de la creació de treball novedoses.
L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95% L'alcalde a la conferència sobre l'estat de la ciutat.
30/01/2014

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat durant la conferència anual que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya que l’Ajuntament de Tarragona aplicarà ja enguany mesures per facilitar la incorporació a l’autocupació, el foment de la creació de treball i la reactivació econòmica de la ciutat. En concret, l’Ajuntament aplicarà la bonificació de tributs que fins ara no tenien reducció. L’objectiu és la bonificació de tributs que fins ara no tenien reducció. La creació d’un sector dinamitzat suposarà que es podrà arribar a una bonificació màxima del 95% a la plusvàlua, l’IBI i l’AIE. “Actualment són 1.030 els autònoms i emprenedors que se’n poden beneficiar, però esperem que amb aquest avantatge fiscal siguin molts més els que optin per aquest camí laboral”, ha explicat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Aquesta és una mesura pionera, perquè no hi ha cap altre ajuntament que hagi posat en marxa aquesta mesura fiscal, sobretot perquè no existeix cap obligació legal per introduir aquest important ajut. “Nosaltres l’aplicarem d’acord a tres paquets de mesures":

  1. Zones d’innovació, dinamització empresarial mitjançant exempcions fiscals.
  2. Paquet de suport a joves empresaris i autònoms.
  3. Paquet de suport social.

“Aquestes novedoses mesures suposen un catàleg de bonificacions en els tributs que redueixen, i molt, les barreres d’accés a l’activitat econòmica”, ha afegit l’alcalde Ballesteros. A més, tenen un doble objectiu: d’una banda, incentivar i ajudar a l’emprenedoria; i d’una altra banda, revitalitzar els polígons com poden ser els d’Entrevies i Francolí, fomentant la implantació de noves empreses.

 

Text complet de la conferència 'Volem i podem' (PDF).

Segells de reconeixement d’administració oberta