Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 L'Ajuntament de Tarragona promou la formació i l'ocupació a través de Tarragona Impulsa

L'Ajuntament de Tarragona promou la formació i l'ocupació a través de Tarragona Impulsa

L'Ajuntament de Tarragona promou la formació i l'ocupació a través de Tarragona Impulsa

El programa mixt de treball i formació i la Casa d’oficis de Campclar i la Part Alta, donen feina a més 90 persones amb una subvenció de 1.425.047 €
L'Ajuntament de Tarragona promou la formació i l'ocupació a través de Tarragona Impulsa Foto: Mauri Fernández
28/01/2014

 

L’any 2014 s'ha iniciat amb un programa subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, i que consta de dos projectes: el programa mixt de treball i formació, i el programa mixt de treball i formació per a persones aturades perceptores de renda mínima d’inserció laboral.

A aquests dos projectes cal afegir-hi el de Treball als Barris (per a Camp Clar i la Part Alta), i que sumen una subvenció total de 1.425.047 euros. “Una quantitat considerable, que com a ciutat preceptora ens permet treballar aquestes realitats i fer un esforç perquè les perspectives siguin més positives. Hem d’estar preparats per fer front a l’atur i facilitar la inclusió social”, ha manifestat Xavier Tarrés, tinent d’alcalde de Treball d’Ocupació.


Programes de treball i formació

El programa mixt de treball i formació, amb una subvenció de 518.235 euros, ha permès la contractació de 61 participants. Per la seva banda, el programa de treball i formació adreçat a persones aturades perceptores de renda mínima d’inserció (RMI), amb una subvenció de 49.734,72 euros, ha permès la contractació de 6 persones més.

Les persones destinatàries dels projectes han d’estar en situació d’atur i tenen prioritat les de 30 anys o més que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi i siguin de Tarragona i zona d’influència. En 6 d'aquestes places s’han prioritzat les persones aturades perceptores de la renda mínima d’inserció (RMI).

Per a la contractació d'aquestes persones, que es van incorporar el 30 de desembre passat, s’ha valorat la situació familiar, la condició de monoparental i la discapacitat. També s’han prioritzat persones que no hi hagin participat en altres projectes en anys anteriors. El contracte de treball té una durada de sis mesos i amb el 100% de la jornada laboral.

L’objectiu d’aquestes contractacions és qualificar els participants mitjançant el desenvolupament de tasques en diferents departaments municipals, i donar suport a l'orientació oferint formació mitjançant l’assistència a sessions setmanals. A més, gràcies a aquestes accions, la població de Tarragona es beneficia de les actuacions realitzades en les diferents zones i serveis.

Els totals conjunts del Programa mixt i el Programa de Treball i Formació per a persones aturades perceptores de renda mínima d’inserció laboral, és de 67 participants amb una subvenció de 567.970. En ambdós programes es combina la formació i la contractació per adquirir experiència en diferents àmbits.

 

Treball als barris

Treball als Barris és un projecte, subvencionat pel SOC i pel Fons Social Europeu amb un total de 857.078,89 euros, que dóna suport de manera prioritària als barris de Campclar i Part Alta i zona d’influència, per tal de millorar-los des del punt de vista ocupacional.

Amb l’objectiu d’estimular-hi la creació de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que hi resideixen, el projecte Treball als Barris dóna suport a projectes de caràcter integrat en el marc d’un Pla d’execució anual.

Els dispositius d’inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials als barris de Campclar i Part Alta es realitzarà amb accions d’orientació i d’inserció laboral. Està format per sis tècnics que permeten el funcionament del projecte: quatre tècnics d’inserció laboral, un prospector i un de suport als emprenedors.

Es realitzaran entrevistes individuals per facilitar l’assessorament, l'atenció individualitzada i la inscripció a la borsa de treball del Servei Municipal d'Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona. També hi ha una aula d'autogestió: amb suport tècnic dels orientadors/es laborals, consulta dels dossiers d'ofertes de treball i informació sobre cursos de formació, entre d’altres.

En les accions de grup, es treballaran les tècniques de recerca de feina i es desenvoluparan les habilitats i competències personals i professionals dels participants, disseny d’itineraris personalitzats per a la inserció i accions formatives en competències bàsiques, així com la formació integrada.

La prospecció d'empreses i la intermediació és un altre pilar fonamental. Es desenvoluparan accions d’intermediació laboral amb visites i contactes amb empreses, recepció d’ofertes de treball, anàlisi dels llocs de treball, recerca i enviament, si escau, de candidats/es, etc, També es duran a terme, si escau, accions de sensibilització a les empreses des d’una perspectiva de gènere.

 

Casa d’oficis de Campclar i la Part Alta

Dins d’aquesta acció se seleccionaran 20 joves d’entre 16 i 24 anys per cadascun dels mòduls, que aquest any consta de dues especialitats:

  • Mòdul 1 Atenció soci sanitària a persones dependents en institucions socials, on els joves rebran formació i experiència en serveis assistencials.
  • Mòdul 2 Reparació i manteniment d’habitatges per dur a terme aquest mòdul s’han coordinat diferents departaments de l’Ajuntament per oferir serveis a la comunitat.

 

Aquesta acció té una durada d’un any dividit en dues parts: 6 mesos de formació i 6 de contractació.

Segells de reconeixement d’administració oberta