Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 L'Ajuntament promou la contractació de persones aturades

L'Ajuntament promou la contractació de persones aturades

L'Ajuntament promou la contractació de persones aturades

El plenari aprova les bases per ajuts a empreses que contractin personal a través del Servei Municipal d’Ocupació
18/09/2014

L’Ajuntament impulsa ajuts a les empreses per a la contractació de persones en atur. La mesura va dirigida a aquelles empreses que, a través del Servei Municipal d’Ocupació, formalitzin un contracte de treball d'una durada mínima de 3 mesos amb persones en situació d’atur que hagin participat o estiguin participant en programes de l’SMO. Per poder acollir-se als ajuts, les empreses han de tenir un centre de treball a la ciutat o contractar residents a Tarragona. “El foment de l’ocupació i l’atenció social són les dues polítiques prioritàries del govern municipal”, explica el tinent d’alcalde d'Activació Econòmica, Xavier Tarrés, “l’SMO compta per aquest any amb un pressupost d’un 12,5% més respecte de l’any passat, que ens ha permès dotar de més recursos el servei i també facilitar la creació d’aquesta iniciativa, orientada a la creació de llocs de treball i que complementa l'itinerari d'inserció laboral de les persones que han estat acollides i ateses des dels diferents serveis de Tarragona Impulsa”.

L'ajut econòmic, a fi de donar suport a les empreses fomentant la creació de llocs de treball, consisteix a sufragar una part de la despesa que li suposi la contractació del treballador. El període mínim de contractació ha de ser de 3 mesos. S’abonarà l’import corresponent al 50% de les despeses generades per la contractació, fins a un màxim de 3.000 € per cada persona contractada per un període de sis mesos, a jornada completa. En cas que el temps total de contractació sigui de dotze mesos, l’empresa podrà sol·licitar una nova subvenció pel segon període de sis mesos, pel mateix import i en les mateixes condicions. Si la contractació és per temps inferior, o a temps parcial, l’import serà l’equivalent a la part proporcional del temps i la jornada contractada.

El passat 19 de setembre el plenari va aprovar les bases que regulen la concessió dels ajuts. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà l’endemà de la publicació el BOPT i finalitzarà el pròxim 30 de novembre.

Model de sol·licitud, declaració responsable, bases i convocatòria

Segells de reconeixement d’administració oberta