Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 Ampliació del termini per participar en el Programa YUZZ “Joves amb Idees”

Ampliació del termini per participar en el Programa YUZZ “Joves amb Idees”

Ampliació del termini per participar en el Programa YUZZ “Joves amb Idees”

Fins al 4 de maig 20 joves seran seleccionats per formar part del programa per emprenedors amb talent
01/04/2014

 

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Tarragona i el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) s’uneixen per fomentar el talent emprenedor entre els joves tarragonins. Aquests dos organismes han renovat el conveni que permet dur a terme aquest programa que pretén estimular idees susceptibles de convertir-se en projectes empresarials. El Programa YUZZ té com a objectiu formar a joves per tal que aquests desenvolupin els seus projectes empresarials innovadors en més de 20 centres distribuïts per tota Espanya. Cal remarcar que al centre tarragoní es compta amb la col·laboració de la plataforma URV Empren i de l’IES Comte de Rius que participaran activament en la selecció dels participants i en la realització del programa.

El proYUZZ 2014_ampliaciograma s’adreça a joves entre els 18 i 31 anys i ofereix, durant set mesos, suport, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees innovadores, de base tecnològica, proposades pels joves seleccionats per participar en el concurs. Al centre de Tarragona s’ubica al Tarragona Impulsa on els seleccionats disposen d’un espai de treball amb la infraestructura i l'equipament necessari per desenvolupar les activitats de formació i assessorament. A més, podran accedir a programes de tutories i assessoria multidisciplinària, amb el suport personalitzat per a cadascun dels participants. Els tutors són professionals amb experiència en plans de negoci d’empreses innovadores o de base tecnològica que donen suport a l'aprenentatge dels emprenedors, els ofereixen atenció permanent i els orienten en la formulació del seu pla de negoci.

Amb el programa YUZZ es posa a disposició dels participants una àmplia xarxa d’experts integrada per professionals del món de l'empresa, docents i investigadors especialitzats en la innovació i l’emprenedoria. La xarxa està composta per més de 200 experts distribuïts per tot el territori nacional que comparteixen amb els participants la seva experiència docent o professional mitjançant les classes magistrals, tallers i altres activitats de formació. La formació en creació i gestió d’empreses que se’ls ofereix està basada en els casos pràctics d’emprenedors i orientada a l’adquisició d’habilitats i competències pròpies de l’emprenedor.

Els tres millors projectes nacionals rebran un total de 60.000 euros: 30.000 per al primer premi, 20.000 per al segon i 10.000 per al tercer. En l'àmbit local s’oferirà als guanyadors l’oportunitat de viatjar a Silicon Valley (California EEUU) per conèixer de primera mà el principal referent internacional en innovació. Al llarg d’una setmana els guanyadors visitaran empreses tecnològiques emblemàtiques, interactuaran amb diferents agents de l’entorn acadèmic i empresarial i realitzaran activitats d'entrevistes ràpides (networking).

Aquest és el segon any que la ciutat de Tarragona duu a terme aquest projecte, tot i que aquesta és la cinquena edició a escala estatal. En les quatre edicions anteriors s’han creat 400 empreses i en l’últim any han participat més de 600 emprenedors. La nova edició de YUZZ compta amb el suport del Banc Santander, a través de la seva Divisió Global Santander Universitats i amb la col·laboració de gran quantitat d’entitats públiques i privades compromeses amb el foment de la innovació i l’emprenedoria.

 

La convocatòria per participar en aquest programa romandrà oberta fins al 4 de maig. Les bases de la convocatòria i el formulari de la inscripció estan disponibles a www.yuzz.org

Segells de reconeixement d’administració oberta