Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2015 Més d'un centenar de veïns de Part Alta i Campclar es formen amb el Programa Treball als Barris

Més d'un centenar de veïns de Part Alta i Campclar es formen amb el Programa Treball als Barris

Més d'un centenar de veïns de Part Alta i Campclar es formen amb el Programa Treball als Barris

30/07/2015

Un total de 113 persones han participat en els diferents cursos de formació organitzats per l’Ajuntament de Tarragona durant el primer semestre de l’any en el marc del programa Treball als Barris, un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

L’oferta formativa abastava diferents famílies professionals com l’hostaleria, amb els cursos de Servei bàsic de bar i restaurant o Elaboració culinària bàsica; turisme, amb la realització de dos cursos de Rus i francès professional per al turisme; edificació i obra civil, amb el curs de Rehabilitació i manteniment d’espais, serveis a la comunitat mitjançant el curs de Neteja de dependències o bé relacionats amb les noves tecnologies amb la impartició de dos cursos d’Alfabetització Digital per les persones sense coneixements en informàtica.

A més, els alumnes dels cursos d’hostaleria han pogut adquirir experiència professional amb la realització de pràctiques. Gràcies a les 23 empreses que han ofert aquesta possibilitat, els alumnes han pogut posar en pràctica els coneixements que han adquirit al llarg dels cursos, vivint en primera mà el dia a dia en un restaurant.

El Programa Treball als Barris té com a objectiu contribuir a l’equilibri territorial i social, per aquest motiu posa en marxa diferents accions per afavorir l’activitat econòmica territorial, especialment en aquelles zones que necessiten un impuls per la generació d’ocupació i creació d’activitat empresarial. En aquest sentit, els cursos de formació s’han portat a terme a dos barris de la ciutat i les seves àrees d’influència: Campclar i la Part Alta de Tarragona.

Les persones participants, residents en aquestes zones, es trobaven en situació d’atur i han realitzat les formacions amb la motivació de poder tornar al mercat de treball un cop finalitzat el curs. Dels 101 alumnes que van acabar satisfactòriament els cursos amb el seu títol corresponent, 42 han aconseguit un contracte de treball (32 mitjançant Plans d’Ocupació municipal) i la resta en empreses del territori, assolint d’aquesta manera el seu objectiu d’inserció laboral.

Segells de reconeixement d’administració oberta