Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2015 Finalitzen les III Jornades Tarragona Impulsa el teu Projecte

Finalitzen les III Jornades Tarragona Impulsa el teu Projecte

Finalitzen les III Jornades Tarragona Impulsa el teu Projecte

La tercera edició de les jornades s'ha centrat en el foment de l'emprenedoria i l'ocupació.
27/11/2014

Ahir van acabar les III Jornades Tarragona Impulsa el teu projecte després de dos dies molt intensos dedicats al foment de l’emprenedoria i l’ocupació amb un aforament màxim, on més de 120 persones van passar per les instal·lacions de Tarragona Impulsa per participar de les activitats que s'oferien amb la intenció d'ajudar a millorar la seva vida professional dels assistents.

Dimarts es van inaugurar les jornades amb un dia dedicat a l'emprenedoria. Els consellers Pau Pérez i Xavier Tarrès varen donar la benvinguda als participants i van donar el tret de sortida amb la ponència sobre els Avantatges d'una empresa a Tarragona, una sessió dedicada a aproximar les bonificacions fiscals i els ajuts que es proporcionen des de l'administració local als emprenedors. Després es va comptar amb la presència de l'Albert Cañigueral, expert en economia col·laborativa del món hispa, que va explicar aquesta nova tendència i com aquest nou paradigma es pot aplicar al món empresarial. La Núria Valero, de l'empresa FUNTRIP4ALL, i l'Adrian Garcès, de Petits Enginyers, dos emprenedors de Tarragona van presentar els seus projectes molt basats en aquesta línia. Posteriorment, el Valentí Acconcia, expert en crowdfunding, va oferir als assistents estratègies sobre com liderar una campanya de micromecenatge amb èxit, i novament, es va comptar amb dues experiències del territori, el Xavier Rius de Citysens i el Miquel Requena de The ArteeProject, que es troben actualment en plena campanya de crowdfunding. A la tarda els més de quaranta emprenedors participants van poder conèixer de primera mà com quatre empreses del territori estan aplicant noves tecnologies en camps tan diversos com l'educació o la restauració. Tecnoespai va aproximar als assistents el món de la fabricació digital i la impressió 3D, Smart4cities com emprar la tecnologia mòbil a nivell empresarial, Dynamind com treballar educació mitjançant la robòtica i Waitless com els dispositius mòbils poden incrementar les ventes en restauració. Per finalitzar la primera jornada es van presentar les conclusions dels Fòrums de col·laboració públicoprivada dels polígons.

El matí de dimecres va començar amb la Sala Josep Maria Yago de Tarragona Impulsa plena, on el ponent Alejandro López Balboa no va deixar indiferent a cap dels assistents que van participar activament fent preguntes i posant exemples viscuts en primera persona. Després d’aquesta conferència a la qual van assistir més de 70 persones es va donar pas a la taula rodona amb el tema, què busca el seleccionador a l’entrevista de feina. durant quasi dues hores els professionals de la taula rodona van donar eines als assistents per poder fer una entrevista de feina ideal, nodrint-los de pautes, actituds, comportaments, preguntes i respostes claus on moltes vegades els entrevistadors intueixen que el nostre perfil és el que la seva empresa necessita.

Després d’un matí molt intens la tarda no podia ser menys i la psicòloga, grafòloga i consultora en RRHH, Elsa Puig va ensenyar als assistents com coneixes una mica més observant i estudiant la nostra manera d’escriure, signatura i rúbrica. Les jornades van finalitzar amb un èxit absolut amb el taller formatiu de morfopsicologia de la cara descobrint els que la forma de la nostra cara, els ulls, orelles, nas i llavis diuen de nosaltres. Tota una experiència que segons els assistents tenia molt de real i els pot ajudar a l’hora de participar en processos de selecció.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta