Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 Noranta joves inicien cursos de formació a Tarragona Impulsa

Noranta joves inicien cursos de formació a Tarragona Impulsa

Noranta joves inicien cursos de formació a Tarragona Impulsa

L’objectiu és millorar l’ocupació dels joves amb formació específica i pràctiques professionals
Noranta joves inicien cursos de formació a Tarragona Impulsa Foto: Joves als cursos de formació.
01/03/2016

 

Aquesta setmana s’hna iniciat a Tarragona Impulsa un seguit de cursos en els quals participen noranta joves i que formen part del programa Joves per l’Ocupació. Els nois i noies es formaran en les modalitats professionals de: Serveis Auxiliars de Perruqueria, Operacions Bàsiques de Cuina, Auxiliar de Pastisseria, Cures Auxiliars d’Infermeria, Muntatge d'Instal·lacions Electromecàniques i Telecomunicacions en Edificis, Muntatge i Manteniment Mecànics d'Equips Industrials, Auxiliar Administratiu i Comercial, Auxiliar de Jardineria i Operacions de Fontaneria i Calefacció-climatització Domèstica. Aquestes formacions, que s’allargaran fins al mes de juny, compten amb la col·laboració de Fundació Onada, INS Cal·lípolis, INS Comte de Rius, INS Pere Martell i INS Vidal i Barraquer. Els joves han passat un procés de selecció previ per optar a les diferents formacions que s’han ofert.

El programa Joves per l’Ocupació té com a objectiu millorar l’ocupació dels joves mitjançant la formació específica, la possibilitat d’obtenir el graduat en ESO, així com optar a unes pràctiques professionals. Un cop hagin acabat el període de formació i pràctiques, les empreses del territori tindran la possibilitat de contractar-los amb un contracte laboral subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) durant un període mínim de sis mesos.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu dins la iniciativa d’Ocupació Juvenil, que ofereix formació a joves d’entre 16 i 24 anys amb un nivell de d'estudis baix i que no estan estudiant ni treballant. Tots estan a l’atur i registrats al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

El conseller d’Ocupació de l’Ajuntament, Francesc Roca, ha manifestat que “des de Tarragona Impulsa treballem per donar una oportunitat als joves de formar-se i aprendre un ofici, que en molts casos els obrirà una oportunitat laboral que abans d’entrar en el programa no tenien. Des de l’Ajuntament continuarem treballant per liderar projectes d’aquestes característiques, que permetin incorporar els joves al mercat laboral.”

 

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta