Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 Avui s'ha presentat el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Avui s'ha presentat el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Avui s'ha presentat el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Els objectius principals són dinamitzar l'economia i reactivar l'ocupació en el territori que acull els Jocs
Avui s'ha presentat el Pla Estratègic del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 Foto: Mauri - Imatge de la roda de premsa
13/05/2016


Aquest matí s'ha presentat a la sala d'actes de l'Ajuntament, el Pla Estratègic i la web del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els alcaldes dels municipis seus dels Jocs, a més, dels participants en la planificació estratègica del llegat dels Jocs.

El Pla Estratègic del Llegat dels Jocs té com a objectius principals dinamitzar l'economia i reactivar l'ocupació en el territori que acull els Jocs Mediterranis i llegat es treballa en tres àmbits: l'econòmic i ocupacional; l'esportiu i el cultural de comunitat.
El Pla recull els projectes estratègics que s'han de potenciar o consolidar els pròxims anys i és el resultat d'un procés participatiu desenvolupat durant el 2015 que ha dut a terme la Taula Estratègica. En aquest període, s'ha comptat amb la participació de 139 agents del territori, tant del sector públic com privat que han participat en les sessions realitzades.

Les línies estratègiques del Pla són:

  • Enfortir la visió i el model de cooperació territorial.
  • Millorar el capital humà, la seva ocupabilitat i promoure l'ocupació en sectors de futur
  • Incrementar la qualitat de l'entorn promovent hàbits de vida saludables i una cultura participativa.
  • Potenciar el sector esportiu millorant la seva professionalització i qualitat de gestió.

La Taula Estratègica ha estat promoguda per l'Ajuntament, a través de Tarragona Impulsa, amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu. Està implementat pel Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La presentació del Llegat dels Jocs Mediterranis ha anat a càrrec del conseller i coordinador general dels Jocs Mediterranis 2017, Javier Villamayor; a continuació ha intervingut, Berta Cerezuela Martínez, cap de projectes del Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport de la UAB, que ha explicat el Pla Estratègic del Llegat i, finalment, el conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament ha presentat la web dels Jocs.

Consulta el dossier del Pla Estratègic dels Jocs Mediterranis 2017
 

Segells de reconeixement d’administració oberta