Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 Cuinant productes del programa d'Agricultura Ecològica

Cuinant productes del programa d'Agricultura Ecològica

Cuinant productes del programa d'Agricultura Ecològica

Col·laboració entre el projecte de La Casa d'Oficis d'Agricultura Ecològica i el curs d'Operacions Bàsiques de Cuina del programa Treball als Barris
10/11/2016


Aquest dijous, 10 de novembre, els protagonistes han sigut els productes de la terra, els fogons i 24 joves amb ganes d'aprendre a fer conserves.

La Casa d'Oficis d'Agricultura Ecològica i el curs d'Operacions Bàsiques de Cuina del programa Treball als Barris han col·laborat en fer una trobada dels dos plans d'ocupació. L'objectiu comú ha sigut assistir a la classe de "Com fer conserves" amb Xavier Salvador com a docent.

D'aquesta manera els/les participants de la Casa d'Oficis d'Agricultura Ecològica han pogut veure una altra manera d'enfocar un negoci relacionat amb els productes d'horta, que és processar el producte que cullen i vendre-ho en conserves, i /o com aprofitar un excés de producte en un determinat moment.

Les/Els participants del curs d'Operacions Bàsiques de Cuina del programa Treball als Barris tenen com a docent a la Núria, que avui ha compartit el seu espai i ha donat suport a l'hora d'impartir els coneixements i cuinar.

Les conserves elaborades han sigut de diferents verdures soles o de diferents combinacions d'elles, cadascú ha pogut triar el que volien preparar pebrot vermell i verd, tomàquet, bleda, nap, coliflor, ceba i carabassó, i poma, per veure com es fa fruita amb almívar. Part d'aquests productes provenen de l'horta de la Casa d'Oficis. Cadascú dels participants ha pogut emportar-se uns 4 pots del que ha cuinat, per gaudir-ho a casa.

L'experiència ha sigut molt enriquidora per tots, i segurament aviat podrà repetir-se.

Segells de reconeixement d'administració oberta