Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 El programa 'Fem Ocupació per a Joves' treu de l'atur a 22 joves

El programa 'Fem Ocupació per a Joves' treu de l'atur a 22 joves

El programa 'Fem Ocupació per a Joves' treu de l'atur a 22 joves

19/05/2016


Un total de 22 joves menors de 29 anys han trobat feina a través del programa 'Fem Ocupació per a Joves', gestionat pel Servei d'Ocupació Municipal de l'Ajuntament de Tarragona. El programa té com a objectiu la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys en situació d'atur i, prioritàriament, amb experiència professional.

Els àmbits en què s'han produït les 22 insercions són els de l'hostaleria, serveis i comerç. Per continuar professionalitzant el jove, a més de la contractació hi ha un període de formació d'acord amb el lloc de treball. Fins aquest mes de maig un total de 125 persones joves han estat ateses pels tècnics municipals encarregats de gestionar el programa. El Servei d'Ocupació Municipal posa a disposició de les empreses la preselecció de persones candidates i la contractació de la formació.

Els participants al programa són joves d'edats compreses entre els 18 i els 29 anys, que tenen els títols d'ESO, de Batxillerat o d'un CFGM, que constin com a demandants d'ocupació i que estiguin dins del Registre de Garantia Juvenil. D'altra banda, les empreses interessades en la contractació reben durant sis mesos una subvenció mensual per cada contracte a temps complet equivalent al salari mínim interprofessional. Els contractes subvencionats són compatibles amb altres incentius fiscals i bonificacions en les quotes de la Seguretat Social.

El programa 'Fem Ocupació per a Joves' està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

Segells de reconeixement d’administració oberta