Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 L'Ajuntament posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa

L'Ajuntament posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa

L'Ajuntament posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa

Des que s'ha implantat aquest servei, a Tarragona ciutat hi ha hagut 26 reempreses d’èxit.
L'Ajuntament posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa Signatura del Conveni de col·laboració. Foto: Mauri.
14/06/2016

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un conveni de col·laboració per a la implantació del projecte Reempresa a la nostra ciutat. L’acte ha comptat amb la presència del director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

A partir d’aquest mes de juny, a la seu de les instal·lacions de Tarragona Impulsa de l’Ajuntament, ubicada a la Tabacalera, hi haurà un Centre Reempresa que donarà  assessorament a empresaris que vulguin vendre la seva empresa i també a les persones reemprenedores disposades a donar-hi continuïtat. Així, es posaran en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo.

Un nou model d'emprenedoria

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. El programa Reempresa promogut per la Cecot és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord signat avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model empresarial que podria evitar tancaments i salvaguardar llocs de treball. Així, s’oferirà assessorament i s’impartirà formació per a tots dos col·lectius, cedents d’empresa i reprenedors sobre els processos de compra-venda d’empreses i l’elaboració d’un Pla de Reempresa o cessió.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha manifestat que “ és necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la ciutat”.

300 empreses inscrites

A les comarques de Tarragona ja hi ha 300 empreses inscrites en aquest servei. Els motius de cessió de les empreses són diversos: el 33% és per jubilació; el 12% per canvi de professió; l’ 11% per motius personals; el 7% per problemes de salut i el 8% per canvi de domicili, entre d’altres. Pel que fa a reemprenedors, a la demarcació hi ha 437 persones interessades en el procés de reempresa.

Pel que fa al nombre de reempreses d’èxit, a les comarques de Tarragona ja són 70 les empreses que no han hagut de tancar des de que es va implantar aquest servei. D’altra banda, des de la posada en marxa del programa, a Tarragona ciutat hi ha hagut 26 reempreses d’èxit.

Més informació

Segells de reconeixement d’administració oberta