Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 L'IMET acull la Jornada "El turisme esportiu a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre"

L'IMET acull la Jornada "El turisme esportiu a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre"

L'IMET acull la Jornada "El turisme esportiu a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre"

Es tracta d'una acció de la Xarxa de Turisme Esportiu de les comarques de Tarragona, que ja treballa per aprofitar el llegat dels Jocs Mediterranis
03/11/2016


Avui dijous la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET) acull la jornada tècnica "El turisme esportiu a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Reptes i oportunitats". La jornada és una de les accions de la recentment constituïda Xarxa de Turisme Esportiu de les comarques de Tarragona. La jornada s'ha inaugurat a les 9.15 h pel conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca.

Segons el conseller Francesc Roca, "la Xarxa de Turisme Esportiu de les comarques de Tarragona es va constituir el passat mes de juliol amb l'objectiu de treballar perquè el territori es converteixi en un pol de desenvolupament generat per l'activitat esportiva, tot aprofitant l'impacte dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. La jornada d'avui és una mostra de com es treballa per a la dinamització econòmica, en especial pels sectors de l'esport, l'hostaleria i l'oferta turística en general de la demarcació de Tarragona".

En el transcurs de la jornada es mostraran els projectes d'estructuració de producte esportiu que s'estan desenvolupant tant des de l'Agència Catalana de Turisme com des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. S'exposarà també el projecte dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 i la vinculació del territori en aquest esdeveniment singular.

A més, amb la voluntat de mostrar el dinamisme del turisme esportiu a Costa Daurada i Terres de l'Ebre, es presentaran en una taula rodona diferents experiències reeixides de vertebració del producte al territori com és el cas del Centre de Tecnificació Esportiva d'Amposta, el Complex Esportiu Futbol Salou, la gestió dels esdeveniments esportius d'Altafulla i l'agència receptiva Mediterrania Cycling Tours.

La jornada també servirà per presentar públicament aquesta Xarxa als agents públics i privats del territori. Paral·lelament, ja s'està treballant en altres accions, com una sessió de networking per facilitar el contacte entre els agents interessats en aquesta qüestió que tindrà lloc aquesta mateixa tardor.

L'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i la Fundació Tarragona 2017 han impulsat la creació de la Xarxa, que està sent executada pel Parc Científic i Tecnològic del Turisme i Oci. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del programa de projectes innovadors i experimentals. La Xarxa està formada actualment per diferents actors públics i privats: Ajuntament de Tarragona, Fundació Tarragona 2017, Patronat de Turisme de Cambrils, Patronat de Turisme de Salou, Ajuntament d'Altafulla, Ajuntament d'Amposta, Centre Tecnificació Esportiva d'Amposta, Associació de Golf Costa Daurada, Associació Nàutica Costa Daurada, Club Reus Ploms, Club Natació Tàrraco i Associació Agències Receptives.

Segells de reconeixement d’administració oberta