Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2016 Programa per millorar l'ocupació de dones majors de 30 anys

Programa per millorar l'ocupació de dones majors de 30 anys

Programa per millorar l'ocupació de dones majors de 30 anys

Hi participaran dones dels 14 municipis que són seu dels Jocs Mediterranis 2017
18/04/2016


L'Ajuntament posarà en marxa un programa de capacitació per a dones majors de 30 anys, que estiguin en situació de reincorporar-se al mercat de treball i necessitin adquirir habilitats o competències que facilitin la seva incorporació al món laboral, així ho ha explicat el conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, en roda de premsa. Aquest programa es desenvoluparà en el marc del llegat dels Jocs Mediterranis 2017 i, per tant, hi participaran els 14 municipis que són Seu dels Jocs: Altafulla, Calafell, Constantí, El Morell, El Vendrell, Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Cambrils, Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vila-seca.

El programa es presenta en un context en què la taxa d'atur femení és superior al masculí. Les dones per circumstàncies familiars i socials tenen més dificultats per fer una trajectòria laboral de manera continuada i per aquest motiu s'ha endegat aquest programa amb l'objectiu de millorar la seva capacitació. Les dones participaran en un programa d'orientació intensiu durant el qual s'entrenaran en habilitats com: treball en equip, actualitzar habilitats i coneixements, i acompanyar i tutoritzar a les dones participants en el procés de reincorporació al món laboral.

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha destacat el caràcter innovador del curs, ja que utilitzarà una metodologia de coaching individual, de grup i un acompanyament individual mitjançant tutories. També hi haurà accions d'intermediació empresarial en els sectors productius que destaquen al territori com el turisme i la restauració, entre d'altres. En tots els casos es dissenyarà un pla d'acció individual, adaptat a cada persona i les seves competències i habilitats, per facilitar la seva incorporació laboral.

Es faran tres edicions del programa amb 15 participants en cadascun. Dos grups seran de 30 dones amb un nivell de qualificació bàsica i un altre per a dones amb nivell formatiu de cicles formatius, batxillerat o superior. El curs començarà el dia 2 de maig a les instal·lacions de Tarragona Impulsa.

Per accedir-hi cal tenir més de 30 anys i estar inscrita al SOC com a demandant d'ocupació; es prioritzaran les aturades de llarga durada. Les dones interessades han de presentar la sol·licitud a les oficines de Tarragona Impulsa o al servei d'orientació laboral de cada municipi subseu dels Jocs, el termini finalitza el pròxim dilluns 25.

El programa està cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i l'Ajuntament de Tarragona en el marc de projectes Innovadors i experimentals i el Fons Social.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta