Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2017 L'Ajuntament de Tarragona facilitarà la transformació innovadora a 45 botigues de ponent i el centre de la ciutat

L'Ajuntament de Tarragona facilitarà la transformació innovadora a 45 botigues de ponent i el centre de la ciutat

L'Ajuntament de Tarragona facilitarà la transformació innovadora a 45 botigues de ponent i el centre de la ciutat

El programa Comerç Actiu també formarà nous treballadors perquè desenvolupin competències professionals en el sector
L'Ajuntament de Tarragona facilitarà la transformació innovadora a 45 botigues de ponent i el centre de la ciutat Foto: Mauri
31/07/2017


El nou programa Comerç Actiu de l'Ajuntament de Tarragona impulsarà millores a les botigues del centre de la ciutat i Ponent promovent actuacions d'innovació als comerços i formant nous treballadors. El programa s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa amb la presència del conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i en breu es donarà a conèixer també a les associacions de comerciants de la ciutat.

El programa es divideix en dues línies de treball. D'una banda, una línia de suport a l'empresariat que ha de permetre la transformació innovadora del teixit comercial i, de l'altra, una línia de capacitació de persones per treballar d'acord les noves necessitats d'un teixit comercial innovador.

Pel que fa al suport a l'empresariat, s'oferirà una capacitació per donar d'eines i recursos a l'empresariat de comerç de proximitat. Un cop acabades les nou sessions previstes l'empresariat aconseguirà aplicar eines per tenir una diagnosi del seu comerç i introduir les mesures de millora oportunes, entre d'altres.

La formació a futurs treballadors va adreçada a persones majors de 30 anys en situació d'atur o amb necessitat de reciclatge professional. Tots els participants rebran capacitació en coneixements comercials, desenvolupament d'habilitats i competències professionals del sector. En total seran 105 hores de formació de capacitació especialitzada i 80 hores de pràctiques en comerç.

El programa arribarà a 45 comerços i 45 persones del centre de la ciutat i dels barris de Ponent. D'aquesta manera es vol contribuir al desenvolupament dels establiments que formen part, d'una banda, de la Zona d'Acolliment de Creueristes i de l'entorn del remodelat Mercat Central i, de l'altra, de l'entorn de l'Anella Mediterrània que l'any vinent es convertirà en l'epicentre dels Jocs Mediterranis.

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha destacat que l'Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, ja fa temps que treballa "en projectes concrets per ajudar el comerç detallista de la ciutat com el programa Singulars, que els darrers dos anys ha format nous treballadors de les parades del Mercat i dels comerços dels voltants; l'impuls d'un curs amb l'Escola Joan XXIII que ha permès a l'alumnat obtenir el certificat de professionalitat d'activitats auxiliars de comerç o diferents col·laboracions amb la Via T, entre d'altres". Per la seva banda, la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha assegurat que "hem seleccionat la zona del centre i de Campclar i Bonavista perquè es troben davant de noves oportunitats per la seva ubicació i, d'altra banda, perquè abasten gairebé el 50% del teixit comercial de la ciutat".

Totes les persones interessades a participar en el programa, siguin empresaris o treballadors, poden inscriure's a les instal·lacions de Tarragona Impulsa. Per a més informació poden trucar al telèfon 977 243 609 (Extensió 7269) o escriure un correu electrònic a l'adreça jmiravet@tarragona.cat.

Totes les activitats de formació seran gratuïtes per als assistents. El programa Comerç Actiu està cofinançant per l'Ajuntament de Tarragona i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

Més informació, calendari i inscripcions

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat