Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2017 Projecte per la creació d'un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a Sant Salvador

Projecte per la creació d'un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a Sant Salvador

Projecte per la creació d'un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a Sant Salvador

El 18 de desembre es faran unes jornades de treball conjuntes entre els joves de la Casa d'Oficis i els usuaris de la Fundació Estela
Projecte per la creació d'un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a Sant Salvador Horts ecològics
15/12/2017Els joves de la Casa d'Oficis d'Emprenedoria en Agricultura Ecològica, i de la Fundació Estela estan treballant en un projecte per crear un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a tocar del Centre Cívic de Sant Salvador.

El projecte consisteix a posar plantes que atrauen insectes depredadors de les plagues habituals en horta. És un aspecte bàsic en agricultura ecològica, això permet combatre plagues sense necessitat d'utilitzar productes fitosanitaris. Aquest reservori ajudarà que aquests horts del voltant tinguin menys plagues.

De fet, aquest col·lectiu ja fa uns dies que estan arreglant el terreny per condicionar-lo com a hort urbà. Així mateix, realitzaran les tasques d'arranjament i enjardinament de l'espai. Aquesta iniciativa permet generar un espai de treball col·lectiu entre diferents departaments i fundacions de la ciutat alhora que enforteix el sentiment dels joves que participen en la Casa d'Oficis, generant consciència del que suposa treballar amb altres usuaris de capacitats múltiples.

El treball en xarxa és molt productiu per a millorar els espais públics i també serveix com a exemple de cohesió social. L'objectiu és generar nous projectes d'aquest tipus al nostre municipi.

La Casa d'Oficis d'Emprenedoria en Agricultura Ecològica, gestionada per Tarragona Impulsa, està cofinançada per al SOC i per al Fons Social Europeu dintre del marc d'Iniciatives de Garantia Juvenil.

La zona a enjardinar té una superfície de 40m2, aproximadament, i està a tocar de l'edifici del Centre Cívic de Sant Salvador.

Es planteja plantar espècies vegetals arbustives, vivaces i bianuals que serveixin de refugi per a insectes, en la seva majoria, i grans depredadors de les plagues típiques de les plantes d'horta.

Cal remarcar que les espècies emprades en aquest muntatge tindran, com afegit notori, un gran valor ornamental, ja que totes elles seran escollides per la vistositat del seu fullatge, port, floració i fragància.

L'enjardinament d'aquesta zona també servirà per treballar altres aspectes rellevants entre els joves i els usuaris de la Fundació, com són:

  • La conscienciació vers les capacitats de les persones.
  • L'ajuda mútua
  • Establir lligams entre professionals
  • Millorar l'autoestima dels usuaris
  • Reduir als actes vandàlics fent partícips als veïns i veïnes del projecte aconseguint que li donin valor als espais públics
  • Promoure convivències basades en la diversitat organitzant el treball entre els i les joves de la Casa d'Oficis i els i les joves amb capacitats múltiples de la Fundació Estela
  • Contribuir a reforçar l'autoestima dels integrants d'ambdós grups amb la seva necessària i imprescindible participació en el projecte per aconseguir l'objectiu de millora dels espais i perquè seran ells els que ensenyin a altres usuaris a mantenir i cuidar la zona treballada


 

Segells de reconeixement d’administració oberta