Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2018 La 6a edició del Programa d'Educació Financera es tanca a les dependències de Tarragona Impulsa

La 6a edició del Programa d'Educació Financera es tanca a les dependències de Tarragona Impulsa

La 6a edició del Programa d'Educació Financera es tanca a les dependències de Tarragona Impulsa

El conseller Francesc Roca remarca la tasca de complement en l'aprenentatge que brinda el projecte a l'alumnat participant
La 6a edició del Programa d'Educació Financera es tanca a les dependències de Tarragona Impulsa Fotografia de la intervenció del conseller Francesc Roca a l’acte de cloenda
25/05/2018


L'Espai Tabacalera de Tarragona va acollir ahir dijous l'acte de cloenda de la sisena edició del programa d'Educació Financera a les Escoles de Catalunya EFEC, impulsat per l'Institut d'Estudis Financers (IEF) juntament amb els departaments d'Ensenyament, Vicepresidència i Hisenda de la Generalitat de Catalunya. Durant l'acte el conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha remarcat la tasca que realitza el programa en la formació i l'aprenentatge dels alumnes d'ESO de les terres tarragonines.

Un projecte que, segons el director general de l'Institut d'Estudis Financers, Josep Soler, té èxit gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i els col·laboradors i voluntaris i permet als alumnes adquirir competències bàsiques en les finances personals.

Durant el curs 2017 – 2018 un total de 53 centres educatius de la demarcació han realitzat un total de 411 tallers a alumnes d'ESO amb l'objectiu d'adquirir competències bàsiques en finances personals. També s'han realitzat 15 tallers en 6 centres educatius d'adults.

La jornada de celebració també ha servit per al lliurament de diplomes en reconeixement a la bona feina que han realitzat els voluntaris en aquesta edició. També s'ha fet entrega del premi a les finalistes de Tarragona del 3r concurs d'Infografies d'EFEC a Aina Moreno i Valentina Mendieta, alumnes de l'Institut El Morell de Tarragona.

Una de les voluntàries participants del programa, Cristina Montalbán, ha destacat les inquietuds que tenen els joves, també en finances. "Els tallers demostren que les finances interessen els nois i noies, i quan els imparteixes et sents útil" ha assegurat Montalbán, tot convidant a altres professionals a sumar-se a la tasca de voluntariat.

L'acte també ha comptat amb la participació d'Andreu Dasca, professor d'història i economia del Col·legi La Presentació de Reus. Dasca ha apostat per traslladar als joves la importància de les finances, tant en la vida personal com en l'emprenedoria. D'altra banda, ha intervingut el director del Centre de Formació d'Adults de Tortosa, Sergi Boix, el qual ha posat en valor el programa EFEC Adults per dotar de noves eines a alumnat heterogeni de les escoles d'adults.


L'Institut d'Estudis Financers (IEF) és una entitat de referència en la formació i divulgació bancària i financera, creada per les entitats de crèdit espanyoles més rellevants i per la Generalitat de Catalunya, per tal d'afavorir la competitivitat, l'eficiència i la internacionalització del sector financer, així com la promoció de noves iniciatives.

Segells de reconeixement d’administració oberta