Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2018 La Fira 'Camins' permet descobrir l'àmplia oferta de formació professional de les comarques de Tarragona

La Fira 'Camins' permet descobrir l'àmplia oferta de formació professional de les comarques de Tarragona

La Fira 'Camins' permet descobrir l'àmplia oferta de formació professional de les comarques de Tarragona

La mostra se celebrarà els dies 3 i 4 de maig al Recinte Firal del Palau de Congressos
La Fira 'Camins' permet descobrir l'àmplia oferta de formació professional de les comarques de Tarragona Presentació de la Fira de Formació Professional 'Camins'. Foto: Mauri
25/04/2018

El Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona acollirà els dies 3 i 4 de maig la fira de formació professional Camins d'FP, que s'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa a l'Ajuntament de Tarragona.

Un total de 41 centres educatius i institucions de Tarragona promouran durant dos dies les diverses alternatives de formació professional i ocupacional existents al territori.

L'obertura dels estands expositors anirà acompanyada de diferents activitats demostratives, una mostra d'empreses del territori i un espai d'orientació acadèmica i professional adreçat a les persones que tinguin interès a desenvolupar itineraris curriculars vinculats a l'FP. El divendres 4 de maig, a més, se celebrarà una jornada tècnica amb xerrades que abordaran aspectes com el biaix de gènere a la Formació Professional industrial o la inserció laboral de l'FP i una taula rodona sobre la formació professional dual.

Al web de Tarragona Impulsa es pot trobar més informació sobre les activitats i la programació completa de la jornada tècnica.

La Fira Camins està adreçada principalment a alumnes dels darrers cursos d'ESO, però també a professionals de l'àmbit educatiu i persones interessades millorar la seva ocupabilitat a través de l'actualització professional, entre d'altres.

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, de l'Ajuntament de Tarragona, ha destacat que "la formació professional és una estratègia de ciutat, com ho demostra l'àmplia oferta dels centres educatius de la ciutat o les iniciatives municipals com els certificats de professionalitat promoguts per Tarragona Impulsa. Però, el més important, és que és una estratègia compartida de tot el territori, una aposta decidida de les institucions i actors socioeconòmics de les nostres comarques".

Per la seva banda, el diputat de l'Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Malràs ha posat de manifest la implicació de la institució, un any més, en aquesta iniciativa, que "reuneix en clau territorial l'oferta de formació professional del Camp de Tarragona per tal de promoure itineraris professionalitzadors de qualitat i afavorir la millora de l'ocupabilitat de les persones". A més, la Diputació també hi participarà amb els estands de les Escoles d'Art i Disseny de Tarragona i Reus i el Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael de Tarragona, que mostraran la seva oferta educativa.

La Fira està coorganitzada per diferents entitats locals (ajuntaments de Tarragona, Reus, El Vendrell, Valls i el consell comarcal de la Conca de Barberà), així com per la Diputació de Tarragona, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta