Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2019 La Fundació Smart City vol promoure un Open Data Lab referent del Camp de Tarragona

La Fundació Smart City vol promoure un Open Data Lab referent del Camp de Tarragona

La Fundació Smart City vol promoure un Open Data Lab referent del Camp de Tarragona

L'objectiu és oferir eines als ciutadans i a les Pimes que permetin l'aprofitament de les dades obertes per millorar la seva competitivitat i innovació.
La Fundació Smart City vol promoure un Open Data Lab referent del Camp de Tarragona Imatge de la roda de premsa. Foto: Mauri.
27/12/2018

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region, en coordinació amb l'Àrea de TIC de l'Ajuntament de Tarragona i Tarragona Impulsa, vol impulsar un projecte d'OpenData Lab que sigui referent al territori del Camp de Tarragona i el segon a tota Catalunya.

Els tres eixos d'actuació seran: la divulgació, la formació i el foment de l'emprenedoria. L'objectiu principal del projecte és oferir eines als ciutadans i a les Pimes, que permetin l'aprofitament i la reutilització de les dades obertes, per tal de millorar la seva competitivitat i innovació i promoure un ecosistema que produeixi més valor econòmic i social al voltant de les dades en obert.

En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria, ha destacat la importància de “generar un focus de coneixement perquè això genera oportunitats a partir de les dades obertes. Tarragona serà pionera i això demostra que projectes com aquestes generen valor afegit a la ciutadania”.

Per la seva part, el regidor responsable d’Ocupació, Francesc Roca, ha afegit que amb aquest projecte “Tarragona Impulsa serà l’espai d’emprenedoria i impuls. Que el Camp de Tarragona sigui escollit com a proba pilot per un projecte tan engrescador com aquest ens satisfà perquè fomenta la participació ciutadana”.

Amb aquesta propòsits, el projecte contempla oferir una escola ciutadana amb formació gratuïta per als ciutadans i formació professional, amb reconeixement internacional amb certificat reconegut. A la vegada busca impulsar l'ecosistema emprenedor facilitant l'emprenedoria basada en dades obertes i aproximar la reutilització de dades a les PIMES.

En aquest sentit, presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, Lourdes Muñoz, ha conclòs que “les dades generen oportunitats econòmiques, perquè són la matèria pública més igualitària i accessible per a tothom i per això estem convençuts que a Tarragona serà un generador d’oportunitats”.

Segells de reconeixement d’administració oberta